Kamu kurumlarında 4/D’li çalışan taşeron işçilerinin maaşlarına göre alacağı tediye ikramiyesi tutarı belirlendi. Belirlenen tutar bayramdan önce taşeron işçilerinin hesaplarına en az 948 TL olacak şekilde ödenecek. İkramiyenin ikinci taksidi bayramdan önce ödenmiş olacak. Taşeron işçilerine ödenecek tutar ve tutarı ödeneceği tarih ile ilgili detaylar haberimizde...

Taşeron işçilerinin tediye ikramiyesi ödemeleri ile ilgili merakları nihayet son buldu.  Tediye ikramiyesinin tutarı, ikramiyenin ödeneceği tarih netlik kazandı. Tediye ikramiyesinin ilk taksidi Ocak 2020’de ödenmişti. İkinci taksidin bayramdan önce ödeneceği duyurulunca taşeron işçilerinin meraklı bekleyişi sona erdi.

2020 TEDİYE TARİHLERİ, ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tediye ikramiyesi ödemeleri 22 Mayıs’ta tamamlanacak. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçileri, 22 Mayıs itibariyle ikramiyelerine kavuşacak. Tediye ikramiyesinin ilk taksidinde de olduğu gibi ödenecek tutar, işçilerin aldıkları maaşa göre değişiklik gösterecek. Taşeron işçilerinin günlük yevmiyeleri göz önünde bulundurularak toplam 52 günlük tutar işçilere ödenecek. Maaşı yüksek olan taşeron işçilerinin alacağı ikramiye tutarı yüksek, maaşı düşük olan taşeron işçilerinin alacağı ikramiye tutarı düşük olacak.

Ödenecek en düşük tediye ikramiyesi tutarı 948 TL olarak belirlendi. En düşük tutar, asgari ücret alan taşeron işçilerine ödenecek.