şehre ilk defa gelecek öğrencilerin uğrak noktası oluyor. İzmir öğrenci yurtları, öğrencilerin rahat bir konaklama sağlaması amacıyla oluşturulmuştur. Bahsedilen bu öğrenci yurtları İzmir başta olmak üzere birçok şehirde bulunuyor. Fakat İzmir’de yurtlar diğer şehirlere nazaran büyükşehir olmasından dolayı çok sayıdadır.

Çok sayıda öğrenci yurtları İzmir şehrinde bulununca öğrenciler tarafından seçim yapılırken bazı sorunlar yaşanmaktadır. Doğru bir İzmir özel öğrenci yurtları listesi sayesinde kararınızı daha kolay verebilirsiniz. İşte İzmir’de yer alan öğrenci yurtları ve özellikler hakkında bazı bilgiler!

İzmir’de Yurt Fiyatları Ne Kadar? İzmir Yurtları Listesi ve Sunulan İmkânlar!

Öğrenciler tarafından genellikle ilk olarak İzmir özel yurt fiyatları araştırılsa da bu doğru olmayan bir durumdur. Çünkü her ne kadar uygun fiyatlı yurt arasanız da düşük fiyatlı yurtlar aslında imkân olarak çok da iyi olmayabilir. Bu yüzden genel özelliklerine baktıktan sonra yurt fiyatlarını öğrenmek için bizzat iletişime geçmek daha doğru olacaktır. İşte İzmir yurtları listesinde ele alınabilecek birkaç öneri!

1- İzmir Mis Öğrenci Yurdu

İzmir’in ilk öğrenci ve hatta tek öğrenci yurdu olduğunu iddia etmektedir. Odakları tek kişilik odalar, iki kişilik odalar, dört kişilik odalar ve hatta altı kişilik odalar olarak ayrılmaktadır. Tahmin edeceğiniz üzere tek kişilik yurt fiyatları diğerlerine göre daha pahalıdır. Çamaşır salonu, revir ve yemekhane olarak ortak alanları mevcuttur.

Ücretsiz servise sahip olması diğer İzmir yurtları ile arasındaki farkı oluşturmaktadır. Öğrenciler bu açıdan yola para vermek zorunda kalmaz. Açık ve kapalı yemek salonlarına sahip olması da farklı bir avantaja sahip olmasına neden olur. Yurt içinde; Kadınlar Günü, Karadeniz Geceleri, Bahar Partisi gibi çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

2- Ulusoy Öğrenci Yurdu

Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nin hemen arkadaşında yer almasıyla bu üniversiteye giden öğrenciler için bir fırsat sunmaktadır. Ayrıca bahsedilen bu iki üniversiteye de ücretsiz öğrenci servisi sunulmaktadır. 1 ay içinde en az 15 çeşit kahvaltı garantisi verilmektedir. MEB’e bağlı olması da cazip noktalarından birisidir.

2-3-4 kişilik olmak üzere çeşitli odalara sahiptir. Tuvalet ve banyolar ortak kullanımda değil odalara özel olarak bulunmaktadır. Özellikle titiz ve kişisel bakıma önem verenler için en uygun şartlardan birisidir. Diğer İzmir yurtları gibi çamaşırhaneye sahip olmakla birlikte aynı zamanda kurutma hizmetleri de aktif olarak sunuluyor.

3- Üniyurt Öğrenci Yurtları

Kız öğrenci yurtları ve erkek öğrenci yurtları olmak üzere her öğrenciye imkân sunmaktadır. İzmir’in Urla ilçesinde yer alması ise aynı zamanda tatil hissiyatını da öğrencilere geçirmektedir. Ortopedik yataklar, 7/24 sıcak su kullanımı, sürekli nevresim değişimi, temizlik ve çamaşır yıkama imkânları mevcuttur. Hemşire desteği, parmak okumalı giriş-çıkışları da var.

4- Pelikan Apartları

İzmir yurtları kapsamında yurt ortamından ziyade ev ortamını tatmak isteyenler için apartlar mevcuttur. Pelikan apartları erkek öğrencileri için Ege Üniversitesi’ne yürüme mesafesindeki alanında bulunuyor. 1,2,3 kişilik 1+1 daireleri mevcuttur. Dairelerde yataktan dolaba, çalışma masasından internete kadar eşyalar bulunuyor. Güvenlik ve kamera sistemleri ile apartlar doldurulmuştur.

5- Şehzade Yurtları

Öğrenci yurdu içinde 4 kişiliğe varana kadar farklı odalar bulunmaktadır. Her oda kendi içerisinde mini buzdolabına sahip olarak rahatlıkla ürünler korunabilir. Odalar doğalgaz ile ısıtılmakla birlikte bazalı yataklara sahiptir. Her sabah 07.00-11.00 arasında açık büfe kahvaltı, 16.00-19.00 arasında dört çeşit yemeği sunar.

6- Kampüs Öğrenci Yurdu

Genellikle ile ön plana çıkan Kampüs Öğrenci Yurdu birden fazla imkânla öğrencilerini bekliyor. Tek kişilik yurt fiyatları İzmir civarında ortalama bir fiyatlandırma ile bulunuyor. Buca’da yer alan bu yurtta, dört kişiye varan odalar mevcuttur. 20 çeşit açık büfe kahvaltı, 24 saat sıcak su teminatı da bulunuyor.

Erkekler için bir diğer önemli nokta olan LİG TV ve D-Smart yayınları da kantinde ücretsiz olarak sunuluyor. Maçları sıkı takip eden öğrenciler için çok güzel bir seçenektir. Tabii ki bu yetmez diyenler için okula ücretsiz servis ile götürülme de mevcuttur. Açık alan bahçesi, ütü ve çamaşır odası da bulunuyor.

7- Özel Papatyam Öğrenci Yurdu

24 saat boyunca açık etüt alanı, kesintisiz sıcak su teminatı olan İzmir yurtları arasında yer alan bir seçenektir. Sadece açık bahçe değil kış bahçesinin de bulunmasıyla diğer yurtlardan kesin olarak ayrılmaktadır. Ortak alanda televizyon izlenebilir, ücretsiz çay ve kahve içilebilir. Ortak buzdolaplarında da besinler korunabiliyor. 4 çeşit akşam yemeği ve açık büfe kahvaltı veriliyor.

8- Atatürkçü Düşünce Derneği Gazi Ayşe Altıntaş Yurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olmasından dolayı sürekli incelenen ve denetlenen bir yurttur. Bu yüzden eksiksiz bir konaklama sunmaktadır. Tamamen deprem yönetmeliğine uygun olarak iki katı bodrumda olmak üzere dokuz katlı bir binaya sahiptir. Tek kişilik özel yurt fiyatları burada mevcut değildir çünkü 2 ve 3 kişilik odalar mevcuttur. Odalar deniz manzaralıdır.

9- İzmir Özel Dokuz Eylül Öğrenci Yurdu

Öğretmen emeklisi olan bir çiftin ve 9 Eylül Üniversitesi mezunu bir oğullarının ortak projesi olarak bu yurt ortaya çıkıyor. Eğitimle iç içe olan bu ailenin öğrencilere yönelik birçok hizmeti mevcuttur. Açık büfe sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti sunulmaktadır. Beş kişiye varan odaları, klimalı ortak alanlar, kullanılabilir ortak mutfak alanı bulunuyor.

10-  Atlas Öğrenci Yurdu | İzmir Yurtları

Her odada bulunan buzdolabı imkânı ile öğrencilere besinleri koruma imkânı sağlıyor. Tek kişilik odalardan dört kişilik odalara kadar konaklama mevcuttur. Her odada televizyon, telefon da bulunanlar arasındadır. sitesi üzerinden İzmir yurtları hakkında diğer seçeneklere de saniyeler içinde göz atabilirsiniz!