İstanbul'daki Nevruz kutlamaları Yenikapı miting alanında çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kutlama alanında birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yer aldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamada birçok yol trafiğe kapatıldı. Miting alanına girmek isteyen vatandaşlar tek tek detaylıca arandı.

Alana gelen vatandaşlar halaylar, zılgıtlar ve yöresel kıyafetlerle Nevruz kutladı.

Etkinlikte, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Yeşil ve Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, SODAP Eş Sözcüsü Sevtap Akdağ Karahalı, SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve birçok siyasi lider katılım sağladı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada bugün Yenikapı etkinlik alanında HDP tarafından düzenlenen Nevruz etkinliğinin saat 12.30’da başlayıp 16.30 itibariyle sona erdiği, etkinlikte; 2911 sayılı kanuna muhalefet nedeniyle (1)'i aranan, (83) şüpheli şahısın gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında; Ahmet Deniz, Ali Kaya, Elif Doğan, Kamil Dursun, Hasan Şenol, Dilan Çerkez, Fahri Öztürk, Mehmet, Çam, Hatun Çiftçi, Can Akgül, Rojda Derin, Ali Tunç, Dursun Mavi, Zeki Tümer, Cem Poyraz, Umut Gelmez ve Mehmet Güner'in de yer aldığı 83 kişi gözaltına alındı, ismi açıklanmayan bir kişinin ise arama çalışmaları devam etmektedir.