İzmir’de bulunan devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin hangileri olduğu araştırılmaya devam ediyor. İzmir’deki üniversiteler ve bölümleri nedir? Sorusunun da cevabı aranıyor. Üniversiteyi İzmir’de okumak isteyen öğrenciler, İzmir’in farklı ilçelerinde bulunan eğitim kurumları hakkındaki detayları öğrenmeye çalışıyor. İzmir’de bulunan üniversiteler şunlardır;

İzmir’de bulunan üniversiteler ve bölümleri ile diğer detaylar haberimizde yer alıyor.

İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Birgivi İslami İlimler Fakültesi, Çeşme Turizm Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Ziraat Fakültesi.

EGE ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Güneş Enerjisi Enstitüsü, Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Nükleer Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü.

EGE ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Moda ve Tasarım Yüksekokulu, İzmir Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

EGE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Aliağa Meslek Yüksekokulu, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bayındır Meslek Yüksekokulu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Ege Meslek Yüksekokulu, Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Havacılık Meslek Yüksekokulu, Ödemiş Meslek Yüksekokulu, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ve Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu.

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLER

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü, Beden Eğitimi Bölümü, Enformatik Bölümü, Güzel Sanatlar Bölümü, Türk Dili Bölümü ve Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü

İZMİR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü, Onkoloji Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Buca Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Devlet Konservatuvarı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Adalet Meslek Yüksekokulu, Bergama Meslek Yüksekokulu, Efes Meslek Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Torbalı Meslek Yüksekokulu.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ BÖLÜMLERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ FEN FAKÜLTESİ

Fizik, Fotonik, Kimya, Matematik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Çevre Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ

Endüstriyel Tasarım, Mimari Restorasyon, Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Lisansüstü Programlar.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İngilizce Hazırlık ve Modern Diller Bölümü.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Turizm Fakültesi.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKUL

Yabancı Diller Yüksekokulu.

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Çelebi Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü.

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Yabancı Diller Yüksekokulu.

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Adalet Meslek Yüksekokulu ve Menemen Meslek Yüksekokulu.

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Doktora ve Yüksek Lisans)

İZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi.

İZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULLAR

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu.

İZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜLER

Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü.

İZMİR YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ

AB Araştırma ve Uygulama Merkezi, Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi, Akademik Yazım Merkezi, Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ve Uluslararası Hukuk Uyg. ve Araştırma Merkezi.

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ BÖLÜMLERİ

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI

Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Sağlık Hizmetleri Myo.