Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) 2019 – 2020 dönemi burs paraları ile ilgili açıklama yaptı. KYK burs paraları ne zaman yatacak? KYK Aralık ayı bursu ne zaman yatacak? Soruları sıkça soruluyor. KYK’dan yapılan açıklamaya göre, T.C. Kimlik numaralarının sırası baz alınarak, Ziraat Bankası aracılığı ile ödemeler yapılmaya başlandı. YURTKUR açıklaması sonrası üniversite öğrencilerinin burs paralarının ödemesi geçtiğimiz günlerde başlamış ve 2019 – 2020 KYK kredi ve burs ödemelerinin yapıldığı duyurulmuştu. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

KYK BURS PARALARI NE ZAMAN YATIYOR?

2019 – 2020 KYK burs paraları ödemesi içinde bulunduğumuz hafta başladı. YURTKUR’dan yapılan açıklamada 27 Kasım 2019 Çarşamba gününden itibaren ödemelerin yapılmaya başlandığı duyuruldu. KYK burs ödemelerinin üniversite öğrencilerinin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

T.C. KİMLİK NUMARASINA GÖRE

Bu sisteme göre, T.C. kimlik numarası 0 rakamı ile bitenler 27 Kasım 2019’da ödemelerini aldı. T.C. Kimlik numarası 2 ile bitenlerin parası 28 Kasım’da, 4 ile bitenlerin 29 Kasım’da ve 6 ile bitenlerin parası ise 30 Kasım’da yatırıldı. T.C. Kimlik numarası 8 ile bitenlerin parası ise 1 Aralık’ta yatırılacak.