Tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüsü, Türkiye’de de görülmesinin ardından paniğe sebep oldu. Vatandaşlar eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak ediyordu. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabineden tatil kararı çıktı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının bitmesinin ardından, “Pazartesi okullar tatil mi olacak 2020?” ve “Okullar ne zaman açılıyor”? son dakika sorularını yanıtladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

2020 PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ (16 MART)?

2020 Pazartesi günü okullar tatil olacak. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren okulların 1 haftalık tatile gireceğini dile getirdi. Kalın, ilkokulların, ortaokulların ve liselerin 1 haftalık tatilin ardından 23 Mart 2020 tarihinden itibaren de uzaktan eğitime tabi tutulacaklarını söyledi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR SON DAKİKA 2020?

Okulların 23 Mart 2020’de açılacağı ifade edilse de, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “23 Mart’tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacak” sözleri kafaları karıştırdı. Okulların ne zaman açılacağına dair net bir tarih olmadığı konuşuluyor. Hükümet kanadından yapılacak yeni açıklamalarla konu netlik kazanacak.