Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından herkes altın fiyatları ne olacak? Altın yükselecek mi? sorularını soruyor. Altının ekonomik seyrini yakından takip eden altın uzmanlarından, altın fiyatlarının son durumuna ve ne olacağına ilişkin ayrıntılı yorumlar geldi. Borsa arttı ve döviz kurları geriledi. Bu gelişmeye bağlı olarak altın sert bir düşüş yaşadı. Amerika ile Çin arasındaki ticari gelişmeler altının seyrini önemli ölçüde etkiledi. Altın fiyatlarının gidişatı ve yükselme trendi haberimizde yanıt buluyor.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altın konusunda dünyanın yakından tanıdığı isimlerin birçoğu, altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte yükseleceğini öngörüyor. Uzmanlar, altındaki düşüş ve yükselmelere daha yakından bakılması için, büyük miktarlarda altın alan ülkelerin bu alımlara devam edip etmediğine ve altın satışı yapıp yapmadıklarına bakılması gerektiğini kaydediyor. Ons altının fiyatının 1.455 dolar seviyesinden başladığı kaydeden uzmanlar, ABD ile Çin arasındaki ve ABD ile Türkiye arasındaki yaptırımlar ve ekonomik gelişmeler ışığında altının yeni tepkiler verebileceğini kaydediyor.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Altında yaşanan düşüşün geçici olabileceğini değerlendiren altın uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında geçen ticari görüşmelerden olumlu yansımalar geldiğini, ons altının kayıp değerlerinin telafi edilmeye başlandığını kaydediyor. Bazı altın uzmanları ise geçtiğimiz haftadan bu yana düşüş eğilimi gösteren ons altında düşüşün devam edebileceğini, en azından kısa vadede altının seyrini böyle okumak gerektiğini dile getiriyor. Bazı uzmanlar, hafta içinde altında güçlü bir yükseliş beklemediklerini söylüyor.