Altının son durumunu yakından takip eden uzmanlar, altın neden düşüşte? Altın neden düşüyor? Sorularının cevabını verdi. 2019 Kasım ayında altının düşme sebeplerini yorumlayan ve altında yeni gelişmelerin neler olabileceğini anlatan altın uzmanlarından yeni bakış açıları ve altın yorumları geldi. Borsadaki artışa bağlı olarak döviz kurlarının %2 gerilediğini, bu gelişmelere bağlı olarak en sert hareketin altında yaşandığını kaydeden uzmanlar, altının 2019 yılının geleneksel yatırım seçenekleri içinde olduğunu, yaşanan sert değişimlere rağmen, altının en iyi performans gösteren enstrüman olmaya devam ettiğini kaydetti.

ALTIN NEDEN DÜŞÜŞTE?

Yurtdışı dolar bazına yakından bakıldığında önemli bir yükselişin görülmediğini, buna rağmen altının bir günde 1.552 dolardan, 1.517 dolara indiğini ve sert bir düşüşün yaşandığını kaydeden altın uzmanları, bu savrulmanın sebebi olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni gösterdi. Amerika’dan yapılan ticari açıklamalar, Amerikan hizmet sektöründeki gelişmeler ve Avrupa ekonomisinin durgunluğundan örnekler veren altın uzmanları, Amerikan ekonomisinin 2019 yılının ikinci çeyreğinde önemli bir irtifa kaybı yaşadığını, ancak buna rağmen Amerika’nın yavaş bir büyüme seyrine girebileceği değerlendirildi.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR? SEBEPLERİ NEDİR?

Altının düşme sebeplerini inceleyen altın uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari savaşın şimdilik devam etmediğini ve bu konuda bir anlaşma yapıldığını kaydetti. Ekonomisi güçlü devletlerden gelen verilere göre resesyon tehlikesinin olmadığını kaydeden ve Donald Trump’ın ekonomik tehditlerinin blöf olduğunu değerlendiren altın uzmanları, ayrıca para baronlarının piyasayı ve müşterilerini kaybetmemek için paranın musluğunu açtığını kaydediyor. Bu sebeplere bağlı olarak altında düşüş yaşandığını kaydeden uzmanlar, önümüzdeki günlerde altının yeniden yükselişe geçebileceğini öngörüyor.