Dünyanın birçok yerinde yapılan Black Friday, bu yıl da milyonlarca ürünün çok daha ucuz fiyatlarla satılmasını sağlayacak. Stok fazlası ürünlerini satmak isteyen firmalar, fiyatları düşürerek ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Her yıl sadece 1 kez gerçekleştirilen Black Friday etkinliğinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki Black Friday 2019 ne zaman başlayacak? İndirimler ne zaman gerçekleştirilecek? Cevabı haberimizde...

Black Friday 2019 indirimleri ne zaman başlayacak?

BLACK FRİDAY NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma günü kutlanan Black Friday etkinliği, bu yıl 29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. ABD'nin yanı sıra Türkiye'de de birçok firma bu kapsamda indirim yapacak. Etkinlik, Türkiye'de "Efsane Cuma, Beklenen Cuma" gibi isimlerle yapılıyor.

ABD'de 1961 yılında yaşanan alışveriş çılgınlığı sonucu, trafikteki yoğunluk nedeniyle Black Friday ismi kullanıldı. O günden bu yana şirketler, bu tarihlerde indirime giderek karlarını artırdı. 2011 yılından sonra bazı şirketler bu günlerde 24 saat boyunca mağazalarını açık tutarak çalışmaya başladı.