Son dakika İzmir... Ege İhracatçı Birlikleri, Mayıs ayında yaptığı ihracatla 80 yıllık tarihinin rekorunu kırdı. Son olarak geçtiğimiz yılın Mart ayında 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren birlik, bu ay rekorunu 100 milyon dolar daha geliştirdi.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 1,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri, bu yılın Mayıs ayında ihracatını yüzde 15 artırdı.

Ege Bölgesi, Türkiye ihracat payından yüzde 13 aldı. Ege Bölgesi'nde ihracatta başı İzmir çekti. İhracatta iller sıralaması şu şekilde:

  1. İzmir
  2. Manisa
  3. Denizli
  4. Aydın
  5. Balıkesir
  6. Muğla
  7. Afyonkarahisar
  8. Kütahya
  9. Uşak

Mayıs ayında ihracatta payını en çok artıran sektör madencilik oldu. Madencilik sektörü yüzde 31 büyürken ihracat 83 milyon dolardan 109 milyon dolara yükseldi. Demir-çelik ihracatı ise 147 milyon dolar ile zirvede yer aldı.

Öte yandan tütün ve tütün mamulleri ihracatı yüzde 30 yükselerek 92 milyon dolara çıktı.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin ihracatı 72 milyon dolar, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin ihracatı 67 milyon dolar, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin ihracatı 45 milyon dolar, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğinin ihracatı 23 milyon dolar, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğinin ihracatı ise 16 milyon dolar olarak gerçekleşti.