İzmir’de merkezi bulunan Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB), içinde bulunduğumuz yıl içerisinde devlet tarafından verilen yardımlardan 94 milyon TL aldığı, yine aynı zaman diliminde 168 milyon TL alması için onay aşamasının bittiği kaydedildi.

20 KİŞİLİK UZMAN EKİP VAR

Ege İhracatçı Birlikleri’ne üye firmaların aldığı devlet yardımları hakkında açıklamalarda bulunan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EİB’in dünya ölçeğinde rekabet ettiği diğer ülke firmalarından % 79 oranında daha fazla devlet yardımı almasının en önemli göstergesinin eğitimler ve bilgilendirmeler olduğunu söyledi. Ege Bölgesi’ndeki ihracatçılarla ilgili eğitim, bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetleri yürüttüklerini kaydeden Eskinazi, bu çalışmaların büyüyerek devam ettiğini ve farklı argümanlarla da desteklendiğini dile getirdi. Eskinazi, Egeli ihracatçıların devlet tarafından verilen desteklerden faydalanabilmeleri için, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde hizmet veren ve uzmanlardan oluşan 20 personelin olduğunu kaydetti. Bu personellerin Ege Bölgesi’ndeki şehirleri tek tek gezdiğini, firmalarla bir araya gelerek eğitim toplantıları yaptıklarını söyleyen Eskinazi, devlet yardımlarının nasıl alınacağı hususunda da bilgilendirmelerin yapıldığını dile getirdi.

SOSYAL MEDYADA EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Ege İhracatçı Birlikleri’nin bu çalışmalar için dijital medyaya ayrı bir önem verdiğini kaydeden EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, bir süre önce sosyal medya için özel bir çalışma başlattıklarını, devlet yardımları konusunda hazırladıkları eğitimleri, video temelli bir sosyal medya mecrası üzerinden vermeye başladıklarını söyledi. Bu kapsamda daha geniş kitlelere ulaştıklarını ve sosyal medya üzerinden aldıkları soruları da hızla yanıtlama şansı bulduklarını dile getiren Eskinazi, eğitimlere daha fazla firmanın katılacağını düşündüklerini, canlı olarak verdikleri devlet yardımı eğitimlerinin belli periyotlarla devam edeceğini kaydetti.