Euro tahminleri yatırımlarını bu para birimi üzerinde yapmak isteyen pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Yatırım yapmak istemenin haricinde piyasanın farkında olmak isteyen kişilerin de sıklıkla araştırdığı bir konu haline gelen Euro, pek çok farklı değişimden geçmektedir.

Yeni haftaya yükselişle başlamış olması, uzun vadede Euro’nun ne olacağı hakkında yapılan araştırmaların da aynı oranda artmasını sağlamıştır. Yaşanan yükseliş ile Euro dolar paritesindeki yükseliş etkili olurken bu yükseliş aynı zamanda Euronun 2022 yılında en yüksek seviyeye gelmesini sağlamıştır.

Euro hakkında yorum yapan analistlerin söylemleri incelendiğinde büyüme ve sıkılaşma odaklı endişelerin devam ettiği görülür. Bunun yanı sıra Euro’nun aşırı fiyatlandırmanın da dolar endeksindeki son düşüşte etkili olduğuna dair yorumlar bulunmaktadır.

Analistlerin Euro Yorumu

Ana yönü yukarıya doğru olmakta olan bu para birimi uzun vadede Euro ne olur hakkında yapılan araştırmaların sıkılaşmasına neden olmaktadır. Yukarı trendin devam ettiği izlenmekte olan Euro hakkında yapılan yorumlar 20 günlük hareketli ortalama baz alınarak incelenmektedir. Yükselişin sürüyor olması risk ile belirsizlikleri devam ettirirken yükselişinin yukarı yönde olacağına dair izlenimlerin daha sık şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Çaprazda yüksek fiyatlandırılması ile kalıcılığı devam ederken paritede yükselişin sınırlı kalması, çaprazda da yükseliş hızını kesmiş bulunuyor. Bu sebeple enflasyon verisinde aylık %3 üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Türk lirası üzerinde baskının devam edeceğini düşünmeye neden olan bu izlenim, Avrupa'da büyümeye yönelik beklentiler için oldukça önemli bir yere sahip.

Analistlerden Döviz Yorumları

Euro tahminleri genel olarak yatay fiyatlama beklediğinde, altında olabilecek fiyatlar için tepki çekeceği görülebileceği şeklinde oluyor. Yaşanacak gelişmeler, bu para birimi çerçevesinde kurda 18,25 ve 18,30 direnç seviyesini takip edebileceğini gösteriyor. Elbette olası satış baskısı durumunda destek seviyelerinin değişebileceği de söyleniyor.

20 günlük hareketli ortalama izlendiğinde uzun vadede Euro ne olur sorusuna cevap vermek oldukça zor bir hal alıyor. Türk lirası ile değeri karşılaştırıldığında günlük kazancı %0.21 olarak gerçekleştiği görülen dolar, 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bulunuyor.

Euro tahminleri arasında çaprazda paritede aşağı yönlü hareketin sonlanmasının ardından Türk lirasında değer kaybının fiyatlanmaya başlayınca yükselişin hızlandığını görüldüğü bulunuyor. yurtiçinde ticaret dengesi ve akşam saatlerinde S&P değerlendirmesinden yapılacak olması da, Euro tahminlerini etkileyen faktörlerin arasında bulunuyor. Avrupa'da işsizlik ve enflasyon verilerinin ön plana çıkartılarak yapılmakta olan bu tahminler uzun vadede Euro ne olur sorusuna cevap aramaya çalışıyor.

Euro ve Türk lirası birlikte değerlendirildiğinde alıcılı bir seyir halinde olduğu görülebilir. Aşağı trendin devam ettiğini izliyor olmak iste günlük kazancın %0.11 olarak gerçekleşmesini mümkün kılıyor. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesinin 52.58 seviyesinde olduğu söylenebilir. Bunun yanı sıra momentumu iste 99.84 seviyelerinde seyrediyor.

Euro tahminleri arasında bulunan incelemeler çaprazda özellikle paritede yaşanmakta olan sert toparlanma eğilimiyle yükseliş yaşanmasını da göz ardı etmeden analizler gerçekleştirmeye çalışıyor. Genel olarak Euro tarafında zayıf görünümün devam edeceğini düşürülmesiyle birlikte, pek çok analist bu durumda Türk lirasında yaşanan değer kayıplarının da devam edeceği yönünde yorum yapıyor. Yurt içinde ekonomik güven endeksi, Avrupa'da ise güven endeksleri ile birlikte Almanya enflasyon verilerinin takip edileceği yönünde yapılan yorumlar, uzun vadede Euro ne olur sorusunun cevabını arayanların karşılaştığı araştırmaların arasında geliyor.

Euro İyi Bir Yatırım Aracı mı?

Yatırımlarını çeşitli para birimleri üzerinden değerlendirmek ve bu sayede şekillendirmek isteyen kişiler Euro’nun iyi bir yatırım aracı olup olmadığı hakkında araştırma yapmaktadır. Günümüzde pek çok kişinin Euro para birimi üzerinden yatırım yapıyor olması, bu para birimiyle gerçekleşen yatırımların kısa süre içerisinde kar ettirdiğini düşündürebilir. Oldukça popüler bir yatırım sorusu haline gelmiş olan bu soru, Avrupa Birliği para birimi olan Euro'nun ekonomik krizlerden ne kadar etkileneceği sorusunu da beraberinde getirmektedir.

Euro'nun makro ekonomik verilerin öncesinde genel seyrinden aşağıda bir seyir izlemiş olması Euro'nun iyi bir yatırım aracı olmadığını düşündürse de genel anlamda olumlu gelen veriler, pek çok kişinin yatırım aracı olarak Euro para birimini kullanıyor olmasına sebep olmuştur. Siz de çeşitli yatırımlarınız için Euro tahminleri hakkında yazılanları okuyabilir ve bu sayede kısa süre içerisinde yatırımlarından kâr etmeyi mümkün hale getirebilirsiniz.