İşsizlik maaşından faydalanan ve kısa çalışma ödeneği alan vatandaşların sayısında son dönemde ciddi bir artış yaşandı. Bu vatandaşlar Haziran ayında ödemelerini erken alıp alamayacağını merak ediyor. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ne zaman vatandaşların hesabında olacak? Ödemeler erken yapılacak mı? Detaylar, haberimizde...

İŞSİZLİK MAAŞI - KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Koronavirüsle mücadele kapsamında bazı vatandaşlar iş yeri faaliyetlerine ara verdi bazıları da iş yerinden ayrılmak zorunda kaldı. Faaliyetlerine ara veren vatandaşlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya başladı.  İşsizlik maaşı ödemeleri her ayın 5’inde PTT’ye yatırılır. Kısa çalışma ödeneği de 8 Mayıs’ta vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

Çalışma Bakanlığı, Mayıs ayında yaptığı açıklamalarla işsizlik maaşlarını 28 Nisan’da ödemeye başlamıştı. Mayıs ayı itibariyle maaşların yeniden erken ödenip ödenmeyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Eğer ödemeler bayramdan önce gerçekleşirse vatandaşlar 21 - 22 Mayıs tarihlerinde maaşlarını alabilecek. Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR’dan maaşların erken ödeneceğine dair bir açıklama gelmedi. Kısa çalışma ödeneğinin ve işsizlik maaşının şu anki durumuyla Haziran ayının ilk haftası ödenmesi bekleniyor.