Arap sermayesi ülkemizin tüm birikimlerine göz koymaya devam ediyor. Başta Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Arap yatırımcılar, büyük bir potansiyele sahip olan tüm şirket ve projeleri devasa bütçeleri ile ele geçirmeye çalışıyor. Bu ele geçirme girişimlerinden biri ise geçtiğimiz günlerde geri tepti.

Son yılların en hızlı büyüyen sağlık portallarından olan DoktorBilgini.com’a 1.2 milyon dolarlık yatırım teklifi ile gelen Araplar, projenin sahibi olan Serdaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdaroğlu’ndan onay alamadılar. Sağlık alanında tüm sorulara cevap bulunabilen, alanında uzman doktorlardan hem randevu alınabilen, hem de doktorlarla kolayca iletişim kurulabilen geniş bir arşive sahip DoktorBilgini.com sitesi, sağlığa dair tüm sorulara cevap olmaya devam ediyor.

DoktorBilgini.com’a Katar’dan 1.2 milyon dolarlık teklif

DoktorBilgini.com’a Katar’dan gelen 1.2 milyon dolarlık teklif kabul edilmedi. Serdaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdaroğlu, Arap sermayesine dur diyerek, meselenin sadece para olmadığını gösterdi. 500 bin TL sermaye ile Serdaroğlu Grup tarafından kurulan ve Kosgeb desteği ile büyüyen DoktorBilgini.com, 3 yıl içinde Türkiye’nin en büyük sağlık ve doktor arama sitesi haline geldi. Bugünlerde aylık 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen sağlık sitesinde tüm sağlık sorunlarına ve sorularına cevap bulunuyor.

Mustafa Serdaroğlu’ndan Katarlılara ret

DoktorBilgini.com sağlık sitesinin hızla büyüyen potansiyelini gören Katarlılar, Mustafa Serdaroğlu’nun kapısını 1.2 milyon dolarlık yatırım teklifleri ile çaldı. Türkiye’nin tüm kaynaklarını ve büyük projelerini mali güçleri ile geçirmeye devam eden ve aynı şeyi sağlık alanında da kolayca yapabileceklerini sanan Araplar, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Serdaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdaroğlu, Katarlı Araplardan gelen cazip teklifi tereddüt etmeden reddetti.

DoktorBilgini.com emin ellerde

Arapların piyasaya kontrolsüz şekilde saldırarak her şeyi ele geçirmeye çalışmalarına dur diyen Mustafa Serdaroğlu, DoktorBilgini.com’a sahip olmak için paranın yeterli olmadığını göstermiş oldu. Sağlık alanında birçok yatırımı bulunan Mustafa Serdaroğlu, ülkemizin her türlü kaynağının Arapların kontrolü altına girmesinin doğru sonuçlar doğurmayacağını da bu ret ile ortaya koymuş oldu.

Serdaroğlu Grup şirketlerinin Arap ve Körfez ülkeleri ile sağlık turizmi alanında birçok işbirliği bulunuyor. Bu işbirliğini bir satın almaya dönüştürmeye çalışan Araplar beklemedikleri bir sonuçla karşılaştı. Doktor Bilgini için gelen 1.2 milyon dolarlık yatırım teklifini direkt olarak reddeden Serdaroğlu, büyük emeklerle büyütülen ve Türkiye’nin bir değeri haline gelen DoktorBilgini.com’un bir para hamlesi ile ele geçirilmesinin önüne geçti.