Son dakika İzmir Çiğli haberleri… AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin basın açıklamasında arbede yaşandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir’de yaşanan koku sorunu sebebiyle Çiğli Arıtma Tesisi Sahası kapısı önünde yapılmak istenen basın açıklamasında arbede yaşandı. Kapının önüne giden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve partililer, özel güvenlik görevlilerinin kapının önünde durmasına tepki gösterdi.

Güvenlik görevlilerine tepki gösteren Başkan Sürekli, “Kim talimat verdiyse çok ayıp. Duruşa bakın asker duruşu. Ne bu faşistlik? Ne bu rezalet? Bu duruş ne, düzeltin bu duruşu. Biz terörist miyiz? Ama teröristlerle beraber olanları biliyoruz. Kendileri gibi zannetmesinler” diyerek güvenliklerin arasından sahaya girmek istediği sırada arbede yaşandı. Kısa süreli arbedenin ardından Sürekli ile partililer sahaya girdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin basın açıklamasında arbede

Sahaya giren Sürekli, özel güvenlik görevlilerine dönerek haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, “Biz sizin genel başkanınız gibi devlet kurumlarını basmıyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin de katıldı. Alanda açıklama yapan Başkan Sürekli, “100 yılın en büyük koku sorununu bu dönemde yaşattılar. 100 yılın koku sorunu İzmir’de yaşandı bu dönemde. CHP ve Tunç Soyer döneminde 100 yılın koku sorununu yaşadık, yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Bunlar iyi günlerimiz. Bütün telaşları bundan kaynaklı” dedi.

Koku sorununa 4 yıldır dikkat çektiklerini ifade eden Sürekli, “Cumhurbaşkanımız 10-15 yıldır bu konuya değiniyor ve vurgu yapıyor. CHP belediyeciliği demek çöp, çamur, çukur demek. Bunların sonucu da koku. Çamur konusunun en önemli olduğu alan bulunduğumuz alan. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunda ‘3 sene sonra körfezde yüzeceğim’ dedi. Konu oradan başladı, kendisi başlattı. İncelemeden, araştırmadan böyle bir vaatte bulundu. Çünkü yalan söylemeye ve boş vaatlere alışmışlar. İzmirlinin iradesine ipotek koyduklarını sanarak İzmirlileri boş vaatlerle meşgule diyorlar. Sonuçta seçildiler. İzmirlinin iradesi başımızın üzerinde. 3,5 yıl oldu, 4. yıla giriyoruz. Yüzmeyi artık bir tarafa bıraktık. Kendisi de bıraktı. İlk önce bir deneme yaptı. Dış körfezde yine bir algı operasyonu, İzmirliyi aldatma operasyonu yaptı. Tabi bizler bunu çürüttük. İç körfezde yüzülemeyeceği, bu vaadin boş olduğu tartışmasız kabul edilmiştir” diye konuştu.