Son dakika İzmir Çeşme haberleri… Alaçatı Ot Festivali 2022 ne zaman başlıyor, Alaçatı Ot Festivali 2022 programı nedir soruları yanıt buldu. Alaçatı Ot Festivali turları 2022 detayları ortaya çıktı. 2022 yılı itibariyle 11.cisi düzenlenecek olan Çeşme Alaçatı’nın geleneksel olarak düzenlediği ve oldukça popüler olan 11. Alaçatı Ot Festivali 2022 etkinliği, 24 Mart 2022 Perşembe günü ile 27 Mart 2022 Pazar günleri arasında gerçekleşecek. 2020 ve 2021 yılında online olarak düzenlenen “Evde Alaçatı Ot Festivali” en son 2019 yılında pandemi öncesinde 10. Ot Festivali olarak gerçekleşmişti.

Alaçatı Ot Festivali 2022 ne zaman başlıyor?

Alaçatı Ot Festivali 2022 programı 24 Mart 2022 Perşembe günü başlıyor. 4 gün boyunca birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen festival 27 Mart 2022 Pazar gününe kadar büyük bir coşkuyla devam edecek.

Ege’nin enfes otları ve onlarla yapılan ilginç yemeklerin olduğu Alaçatı Ot Festivali ilk defa 2010 yılının nisan ayında yapılmıştı. İzmir Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği, Türkiye’nin sayılı festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali geleneksel olarak düzenlenmeye devam ediyor. İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da milyonları buluşturan, baharın gelişini kutladığımız Alaçatı Ot Festivali’nin hazırlıkları sürüyor.

İzmir Alaçatı Ot Festivali turları 2022

İzmir Alaçatı Ot Festivali turları 2022 hakkında açıklamalarda bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Türkiye'nin en önemli festivalleri arasında yerini alan Alaçatı Ot Festivali ile ilgili, "Alaçatı Ot Festivalinin bu yıl çok yoğun geçeceğini, yine 2019 yılındaki etkinliğe benzer bir etkinlik olacağını bekliyoruz. Geçmiş festivallerden edinilen tecrübelerle bu yıl katkılar konulacağını düşünüyoruz. Alaçatı Ot Festivalinde, yüzbinlerin Çeşme'ye akın edeceği beklentisindeyiz. Kışın bitiminde Çeşme turizminde önemli canlılık oluşturacağını düşünüyoruz. Sezonun da ot festivali ile birlikte başlayacağını umuyoruz" diye konuştu.

İzmir Alaçatı Ot Festivali turları 2022 hakkında konuşan ve festivalin etki alanının çok genişlediğini vurgulayan ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Son bir aydır, neredeyse Mersin'den Edirne'ye, Erzurum'dan Marmaris'e kadar Alaçatı Ot Festivali için taleplerin oluştuğunu görüyoruz. Birçok tur şirketi, her bölgeden festival için turlar düzenliyor. Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'deki otellere de ciddi yansıması var. Çok sayıda rezervasyon talebi geliyor. Alaçatı Ot Festivali'nin bir özelliği daha var. Festival sadece Çeşme'de doluluk oluşturmuyor. Çeşme'nin dışında da ciddi etkisi var. Tur programlarına baktığımızda, Çeşme'de gezip, örneğin; Şirince'de, Kuşadası'nda, İzmir'de, Gümüldür'de, Seferihisar'da, Foça'da konaklama gibi programlar hazırlandığını görüyoruz. Yani Alaçatı Ot Festivali'nin etki alanı, bu kadar geniş oluyor. Alaçatı Ot Festivali neredeyse Ege festivali gibi olmaya başladı. Neredeyse Bodrum'dan Cunda'ya kadar olan bölgede tur programları hazırlanırken, bu bölgede turizme önemli katkı koyuyor" diye açıkladı.

  izmir tatil yerleri isimleri fiyatları 2022 müzeler köyler