İzmir’in Aliağa ilçesinde anlamlı bir açılışa imza atan Aliağa Belediyesi, Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi içinde, şehit polisimiz Fethi Sekin’in adıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı hizmete açtı. Aynı saatlerde bir başka anlamlı açılış daha vardı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün organizesinde Aliağa’da açılan Atış Poligonuna, Bergama’da şehit olan polisimiz Nedim Öner’in adı verildi.

EĞİTİM PARKINA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

İzmir Aliağa’da ilk açılış haberi Yeni Mahalle’den geldi. Aliağa Belediyesi’nin Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi içinde hazırladığı Çocuk Trafik Eğitim Parkı yoğun katılımın olduğu bir törenle açıldı. Çocukların trafik bilinci kazanması ve trafik kurallarını öğrenmesinde önemli bir işlev görecek olan eğitim parkına, İzmir Adliyesi önünde uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan polis Fethi Sekin’in adı verildi. Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışına şehit polisin ailesi de katılım sağladı. Açılışta İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Aliağa Kaymakamı Erhan Günay anlamlı konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek açılan eğitim parkının 5 bin mt2 alana kurulduğu bilgisi paylaşıldı.

NEDİM ÖNER ATIŞ POLİGONU AÇILDI

Aynı saatlerde Aliağa’nın başka bir mahallesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından atış poligonu açıldı. Bergama’da şehit olan polis Nedim Öner’in adının verildiği poligon açılışında konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, şehitlerimizin isimlerinin Aliağa’da anılacak olmasından dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Atış poligonunun polis memurları için ihtiyaç olduğunu dile getiren Aşkın, poligonun açılması için destekte bulunanlara teşekkür etti. Nedim Öner Atış Poligonu, konuşmaların ardından kurban kesilerek açıldı. Açılış kurdelesini şehit polisin ailesi kesti.