Anadolu Ateşi İzmir gösterisi 2022 Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak. Anadolu Ateşi gösterisi 2022 bilet fiyatları açıklandı. Dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 21.00’de Konak Kültürpark’da sahne alacak. Mustafa Erdoğan’ın sanat yönetmenliğindeki dans topluluğu Anadolu Ateşi, kaynağını Anadolu'nun mitolojik ve kültürel tarihinden alan ve Anadolu'nun her yöresinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir.

Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini, tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir. Mustafa Erdoğan, eski adı Sultans of the Dance olan projenin çalışmalarını 1999 yılında başlatmıştır. Gazetelere "dansçı aranıyor" ilanları verilerek başlanılan projeye 750 kişi başvurmuş ve 90 genç seçilmiştir. Sırasıyla kostümler ve müzikler tamamlanmıştır. Estetik egzersiz, diyetisyen ve fizyoterapistler ile çalışılmış, strech ve yoga yapılmıştır. Çalışmalar halk dansları adımları ile bale ve modern dansta yoğunlaşmış ve dansçılar Anadolu ritimlerinin rotasyonu konulu teorik dersler almışlardır.

3 Mayıs 2001 tarihinde 3 – 4 gösteri için sahne alıp daha sonra yurt dışında sahnelenmesi planlanan projenin aylar önce biletlerinin tükenmesi üzerine Türkiye’deki gösterilerine devam etmesi kararlaştırılmıştır. Anadolu Ateşi, 3 Mayıs 2001'den bu yana yurt içi ve yurt dışında 8 milyonu aşan izleyiciye ulaşmıştır. Karadeniz oyunuyla dünyanın en hızlı dans eden grubu olarak Guiness Rekorlar Kitabına girmiştir.

Anadolu Ateşi İzmir gösterisi 2022 bilet fiyatları

  • 1. Kategori - 277.50 TL
  • 2. Kategori - 222.00 TL
  • 3. Kategori - 140.00 TL

son dakika izmir haberleri