Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi "Avatar: Pandora'nın Macerası" devam edecek. James Cameron bizi bir kez daha Pandora'nın harika dünyasına götürüyor. On yılı aşkın bir sürenin ardından, Avatar'ın merakla beklenen devam filmi için bekleyiş neredeyse sona erdi. James Cameron'ın epik bilimkurgu destanıdır. Üçüncü, dördüncü ve beşinci filmler şimdiden onaylandığı için izleyenler tarafından şimdiden oldukça merak edilmektedir.

Aralık ayında sinemalarda gösterime girecek olan bir sonraki bölümünde izleyicileri su altına götürecek. Uygun bir şekilde Suyun Yolu olarak adlandırılan devam filminde Na'vi'ler Pandora'nın okyanuslarını keşfedecek ve tanıtım fragmanına bakılırsa bu okyanuslar da en az manzaralar kadar güzel ve aynı zamanda tuhaf ve harika yaratıklarla dolu.

Avatar: Suyun Yolu Ne Zaman Gösterime Girecek?

Filmin yeni fragmanı, önümüzdeki hafta vizyona girecek olan Doctor Strange Çılgınlığın Çoklu Evreninde filminden önce, sadece sinemalarda gösterime girecek. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, Avatar: Suyun Yolu filminin çekimlerinin kamera arkası görüntülerini zaman zaman gördük, ancak Disney filmle ilgili somut ayrıntılar ya da en son gösterim planı konusunda çok az bilgi verdi. Film, 2014'te gösterime girmesi öngörüldüğünden bu yana birçok kez ertelendi ve yeniden planlandı. Ancak 20th Century Studios, filmin şu anda 16 Aralık 2022 Cuma olarak belirlenen mevcut vizyon tarihine sadık kalacak gibi görünüyor. Bu arada Avatar 3, 4 ve 5'in vizyon tarihleri sırasıyla Aralık 2024, 2026 ve 2028 olarak belirlendi.

Avatar: Suyun Yolu Filminin Konusu?

Avatar neredeyse on yıl boyunca tüm zamanların finansal açıdan en başarılı filmi oldu. Pandora'nın fantastik dünyasını konu alan bilim kurgu macerası dünya çapında yaklaşık üç milyar ABD doları hasılat elde ederek, yine James Cameron'ın o zamanki en başarılı filmi olan "Titanic "i tahtından indirmeyi başardı. James Cameron, Avatar 2 hakkında sadece birkaç ayrıntı açıkladı; bunlardan en önemlisi, hikâyenin büyük bölümünün Metkayina halkının bir yerleşim yeri etrafında su altında geçecek olması.

"Avatar 2 izle "nin somut konusu ile ilgili olarak, sorumlular çok düşük bir profil tutuyorlar. Şimdiye kadar bilinen tek şey, devam filminin paralı asker Jake Sully ve uzaylı savaşçı Neytiri'nin genç ailesi etrafında döneceği. Buna ek olarak, eski bir tehdit geri dönecek, böylece küçük aile evlerini terk etmek zorunda kalacaktır. Kaçışlarında, Pandora'nın egzotik deniz dünyasına sığınırlar.

Seyirciler daha sonra sinemada seçim yapmakta zorlanacaklar. 3D, 4K, saniyede 25 kare ile Yüksek Kare Hızı (HFR) veya IMAX çözünürlüğü ve çeşitli ses ayarlarını ayarlamaları gerekecek. "Avatar 2" daha önce hiç görülmemiş farklı tarzlarıyla 16 Aralık 2022 tarihinde yayınlanması bekleniyor.

Avatar: Suyun Yolu Filminin Oyuncu Kadrosu

Orijinal Avatar'dan geri döneceği kesinleşen isimler Neytiri rolüyle Zoe Saldana, Jake Sully rolüyle Sam Worthington ve Albay Miles Quaritch rolüyle Stephen Lang. Ayrıca Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao ve CCH Pounder da geri dönüyor. Sigourney Weaver da geri dönüyor, ancak yeni bir karakteri canlandıracağını söyledi.

Yeni oyuncular arasında en yüksek profilli isim, Titanic'in yönetmeni James Cameron'la yeniden bir araya gelen Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet. Önceki işbirliklerinde olduğu gibi Avatar 2'deki rolü de su odaklı; film için serbest dalış yapmayı öğrendi ve bir başka filmde yedi dakika boyunca suyun altında nefesini tuttu (Tom Cruise'un Rogue Nation'daki su altı sahnesindeki rekorunu kırmıştır). Buna rağmen, Winslet Ronal rolünü "uzun çekimlere kıyasla nispeten küçük" olarak nitelendirdi.