BİM Birleşik Mağazalar AŞ, 1995 yılından bu güne perakende sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alıyor. İçinde bulunduğumuz aylarda getirilen birçok kısıtlama ve yasak, marketlerin açılış ve kapanış saatleri hakkında da soru işaretleri yarattı. Bim saat kaçta açılıyor? Bim açılış saati nedir? Bim saat kaçta kapanıyor? Sorularının yanıtları aranıyor. Alınan tedbirler kapsamında, marketlerin çalışma saatleri yeniden düzenlenmişti. İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği kısıtlama detayları kapsamında, hem sokağa çıkma yasağının ayrıntıları, hem de işletme ve marketlerin durumu netlik kazanmıştı. Vatandaşlar ise BİM marketlerinin hangi saatlerde açık olduğunu ve kaçta kapandığını araştırmaya devam ediyor. Fas ve Mısır ülkelerinde açtığı marketler de dahil olmak üzere 8 binden fazla mağazası ile hizmet vermeye devam eden BİM Birleşik Mağazalar AŞ’de 51 binden fazla çalışan istihdam ediliyor. Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan firmalarından biri olan BİM’in açılış ve kapanış saatleri ile merak edilen bakanlık kararı detayları ortaya çıktı.

BİM SAAT KAÇTA AÇILIYOR, BİM AÇILIŞ SAATİ NEDİR?

Bim hafta içi ve hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) günlerinde saat 10.00’da açılıyor. Bim açılış saati her gün için saat 10.00’dur. Bakanlık kararına göre BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin tüm marketleri her gün en erken saat 10.00’da açılabiliyor.

BİM KAÇTA KAPANIYOR?

Bim hafta içi her gün saat 20.00’de, hafta sonu ise saat 17.00’de kapanıyor. Bakanlığın yayınladığı genelgede, hafta sonları bakkal, market, manav, kasap ve kuruyemişçilerin 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği kaydedilmiştir. Vatandaşlar hafta sonları, zorunlu ihtiyaçların karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile ikametlerine en yakın market, bakkal vb. açık işletmeleri kullanabilirler.