Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen kripto para yatırımı için en güvenilir borsa arayışındasınız. Altcoin çeşitliliği, staking işlemleri yapılabilmesi ve düşük komisyon ücretleri sebebiyle Binance, Türk kullanıcıların en fazla tercih ettiği global kripto para borsasıdır.

Birden fazla kripto para borsasında işlem yapmış bir kullanıcı olarak kolay para transferi yapılabilmesi, mobil uygulamasının hızlı ve kullanışlı oluşu sebebiyle Binance'e üye olmanızı tavsiye etmekteyim. Bu içerikte komisyon oranlarının ne kadar olduğu, Binance'e nasıl para yatırılabileceği, referans sisteminin ne işe yaradığı konularına yer vereceğim.

Binance Üyelik Adımları

Öncelikle Binance'e üye olmaya karar verdiyseniz binance.com/tr/register?ref=UL2M4EB8  bu linke tıklayarak üyeliğinizi başlatmanızı öneriyorum. Binance ile ilgili bağlantıya tıkladığınızda "Komisyon indirimi oranınız %20" yazısını görmeniz gerek. Aksi halde komisyon indiriminden faydalanamazsınız ve üye olduktan sonra referans kodu ekleyebileceğiniz bir alan da yoktur.

  • Yukarıdaki Binance üyelik linkine tıklayın.
  • E-posta ve şifre belirleyin, isteğe bağlı referans kimliği alanında zaten otomatik bir kod eklenecektir. Kutucuğun hemen altında bu kodun %20 komisyon indirimi sağladığı yazacaktır.
  • Hesap oluştur butonuna tıkladıktan sonra e-posta adresinize bir onay maili gelecek. 6 haneli bu kodu onay kutucuğuna girin.
  • Hesap oluşturma işlemlerini tamamladıktan sonra mutlaka kimlik onayı yapmanız gerekmektedir. Kimlik onayı yapmadan Binance'e para yatırma/çekme işlemi yapamazsınız. Güvenliğiniz için kimlik onayını yapmalısınız.
  • Kimlik onayı için ehliyet, kimlik kartı veya pasaport seçeneklerinden birini seçip yönlendirmeleri izlemelisiniz.

Binance komisyon indirimi oranı ne anlama geliyor?

Kripto para borsalarının en büyük gelir kaynağı kullanıcıların kripto para alım satım işlemlerinden aldığı komisyon ücretleridir. Şu an yerel ve global çapta yaptığım araştırmalar neticesinde en düşük komisyon indirimine sahip borsanın Binance olduğunu söyleyebilirim.

  1. Binance'in standart komisyon oranı %0.1'dir. Yani normal kullanıcıların yaptığı her işlemden binde 1 komisyon alınmaktadır.
  2. Binance'te %20 referans linki ile üye olmanız durumunda komisyon oranınız size özel %0.08 olacaktır.
  3. Son olarak Binance'e %20 referans kodu ile üye olduktan sonra yatırımınızın küçük bir kısmıyla BNB coin alırsanız komisyon oranınız %0.06'ya düşer. Böylece %40 daha az komisyon ödersiniz.

"Komisyon oranları zaten çok düşük neden başkalarına para kazanayım ki?" diyen arkadaşlar için de küçük bir örnek vereceğim. Öncelikle referans linkiyle üye olmanız durumunda hiçbir kaybınız olmaz. Aksine ömür boyu Binance'te yapacağınız her alım-satım işleminde daha az komisyon ödersiniz.

Örneğin Binance üyeliği açtınız ve 1.000 TL yatırdınız. Üç ay boyunca her gün 1.000 TL'lik bir altcoin alıp sattınız. Bu durumda üç ayın sonunda toplam 90 alış 90 da satış işlemi gerçekleştirdiniz. 180.000 Türk Lirası değerinde bir işlem hacmi yaratmış olursunuz.

  • Binance üyeliği açarken referans kullanmazsanız yukarıdaki işlemden 180 TL komisyon ücreti ödersiniz.
  • Binance'e %20 komisyon indirimi kodu ile üye olursanız 144 TL komisyon ücreti ödersiniz.
  • Ek olarak cüzdanınızda BNB coin bulundurursanız bu durumda 108 TL komisyon ücreti ödersiniz.

Son durumda %40 bir kazancınız olur, üstelik bu indirimden ömür boyu faydalanabiliyorsunuz.

Binance'e Nasıl Para Yatıracağız?

Merkez Bankası'nın Resmî Gazete'de yayımlanan kararına göre Papara ile artık Binance'e direkt para gönderimi yasaklandı. Zor gibi görünse de aracı borsaları kullanarak Binance'e para aktarımı yapmak çok kolay.

Paribu, BtcTürk veya BinanceTR borsaları üzerinden TRC-20 ağı ile USDT gönderimi yapabilirsiniz. Youtube'ta youtube.com/watch?v=1oABb-8PSRs bu videoyu izleyerek Binance kolay para transferi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.