Binance referans kodu, global açıdan en yüksek işlem hacmine sahip olan Binance borsasının başlattığı bir uygulama. İlk olarak Binance tarafından başlatılan referans kodu sistemi, daha sonra bütün kripto para borsaları tarafından uygulanmış olsa da bu sistemin en avantajlı örneklerinden biri hala Binance borsasının elinde. Hem borsa kullanım oranını artıran hem de mevcut kullanıcıların alım-satım işlemlerinde indirim kazanmasını sağlayan referans kimliği, kripto para ticaretindeki işleri fazlasıyla kolaylaştırır. Peki temel mantığı karşılıklı kazanç sistemine dayanan referans kodu nedir ve ne işe yarar?

Öncesinde ufak bir hatırlatma yapmamız gerekirse; kripto para ticaretinde avantajlı komisyon indirimlerinden faydalanmak isterseniz, yeni üyeliklerde girmeniz gereken Binance TR referans kodu AB463K96 olmalıdır. Bu kodu kullanarak başlattığınız üyeliklerde bütün yatırımlarınız için ekstra indirim fırsatı elde edebilirsiniz. Şimdi ana konuya dönecek olursak, bu yazımızda Binance borsasının Türkiye ayağındaki Binance TR referans kodu hakkında merak edilen bütün detayları derledik.

Binance Nedir?

Binance, 2017 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede dünya genelinde popülerlik kazanmış ve 2018’de işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük ve en güvenilir kripto para borsası olmuştur. Kısa sürede yakaladığı popülerlik beraberinde güveni de getirdiğinden, Binance borsası hala günümüzün en yüksek işlem hacmine sahip olan ve en çok kullanılan borsası olarak geçmektedir. Zaman içinde çeşitli avantajlar, bonuslar ve hediyeler sunarak kullanıcı dostu bir platforma dönüşen Binance’in en önemli özelliği kullandığı referans sistemidir. Bütün dünyadan kullanıcıların “referral id ne demek” sorularını araştırmasına neden olan kripto para borsası da yine Binance’dir.

Binance TR Nedir?

Global Binance borsası, platformun ana merkezidir fakat bunun yanı sıra borsa çeşitli ülkelere özel arayüzler de sunar. Özellikle yerel bankalardan kripto para ticareti yapmak ve kripto para ile lokal fiat para birimi arasında geçiş sağlamak için en ideal yöntem Binance’in ülkelere özel sunduğu bu platformlardan faydalanmaktır. Binance TR de global borsanın Türkiye ayağı olarak bilinir ve temel olarak ana borsada yaptığınız ticaretten elde edilen karı en avantajlı şekilde kendi banka hesabınıza çekmenizi sağlar. Aynı şekilde bankadan borsaya para aktararak ticaret yapmaya başlamak için de en ideal yol, Binance TR borsasını kullanmaktır. Bu nedenle kullanıcıların sıklıkla araştırdığı sorulardan biri de “Binance referans kodu nedir” sorusudur.

Binance TR Referans Kodu Nedir?

Binance referans kimliği genellikle ana borsada kullanılan bir özellik olarak bilinir fakat aslında Binance’in ülkelere özel sunduğu platformlarda da aynı sistem kullanılır. En temelinde kullanıcılara indirimli komisyon oranları sunan bu sistem, yatırımcıların kripto para ticaretinden maksimum verim almasına katkıda bulunur. Global borsaya ek olarak bütün Binance platformlarında geçerli olan referans kimliği nedir, ne değildir konusu ne kadar iyi anlaşılırsa uzun vadeli yatırımlardan elde edilen kazanç da o kadar yüksek olur.

Yani; eğer Binance TR’de gerçekleştireceğiniz bütün işlemlerde ek komisyon indirimi almak istiyorsanız, ilk üyelik sırasında girmeniz gereken Binance referans kimliği AB463K96’dır. Kripto para dünyasına adım atarken Binance referans kimliği nedir ve ne işe yarar gibi konularda bilgi sahibi olursanız, piyasadaki en avantajlı fırsatlardan faydalanma şansı da elde edersiniz.

Binance TR Referans Nasıl Alınır?

Her Binance kullanıcısına özel bir kod olan referans kodu, hem global borsada hem de Türkiye borsasında kullanılır ancak bu iki borsadaki referans kodları birbirinden farklıdır. Yani Binance global için geçerli olan bir kodu Binance TR için kullanamazsınız. Bununla birlikte Binance TR’deki referans kimliğinin çalışma mantığı da global piyasalarla aynıdır. İlk üyelik sırasında kod kullanarak hesap oluşturursanız ek komisyon indirimi elde edersiniz, eğer kendi kodunuzu başka kullanıcılarla paylaşırsanız o kullanıcıların yatırım işlemlerinde harcanan komisyonlardan bir miktar gelir elde edersiniz.

Özellikle, uzun dönemde önemli miktarda birikim yapmanıza imkan tanıyan referans kodu nasıl alınır konusuna gelecek olursak…

Binance TR referans kimliği her üyenin otomatik olarak sahip olduğu bir koddur ve borsa tarafından verilir. Yani siz borsada hesap oluşturduğunuzda otomatikman size özel bir kod oluşturulur, bununla birlikte her zaman kendi kodlarınızı oluşturma imkanınız da vardır. Yeni bir referans kodu oluşturmak ise pek çok açıdan faydalıdır. Örneğin; belirli sosyal medya platformlarına veya aile üyelerinize özel farklı referans kimlikleri hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hangi ağ üzerinden ne kadar getiri sağladığınızı net şekilde görme şansınız olur.

Eğer hesabınıza özel referans koduna ulaşmak isterseniz, şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Binance hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşeden “Profil” simgesi üzerine dokunun.
  • Açılan menüden “Referans” bölümüne geçin.

Binance TR Referans Kodu Oluşturma

Kişisel profil sayfanız üzerinden Binance borsasının size özel hazırladığı referans kimliğini görüntüleyebilir ve aynı menüden yeni bir Binance referans kodu ekleme seçeneğine ulaşabilirsiniz. Yeni referans kodu oluşturmak için “Yeni kod oluştur” butonuna basmanız yeterlidir. Daha sonra bu kodu kendi ağınızla paylaşabilir ve arkadaşlarınızın yaptığı kripto para işlemlerinden bir miktar ücret elde edebilirsiniz. Binance referans kodu üzerinden dağıtılan bu ücretler her ne kadar cüzi bir miktarda olsa da, özellikle geniş bir ağınız varsa ve uzun süredir aynı sistemden faydalanıyorsanız yeni yatırımlar yapmak için yeterli olabilir.

Siz de Binance referans kimliği oluşturma adımlarını takip ettikten sonra bu kodu ağınızla paylaşmak isterseniz iki farklı seçeneğe sahip olursunuz. Bunlardan ilki referans kimliğinin altında bulunan “Davet et” seçeneğini kullanmaktır. Diğeri ise “Kopyala” butonudur. Her iki şekilde de arkadaşlarınızı kendi kimliğinizle borsaya kayıt olmaya davet edebilir ve devam eden işlemlerinden bir miktar komisyon ödemesi alabilirsiniz. Aldığınız bu ödemeleri biriktirerek ise yeni kripto para birimlerine yatırım yapabilirsiniz.

Binance TR Referans Kodu Avantajları

Kripto para borsaları kullanıcıların yaptıkları al-sat işlemlerinden belirli bir miktar komisyon ödemesi alır. Binance, dünya genelinde bu oranları en avantajlı olduğu borsalardan biridir. Yerel para birimi BNB ile yapılan işlemlerde indirim fırsatı sunan borsa, ek olarak referans kodlu kullanıcılar için de ek komisyon indirimi verir. Bu şekilde borsadaki işlem komisyonunu minimuma düşürmek mümkün olur. Referans kodu ile elde edilen indirim tutarı %5 ile %20 arasında değişir ve kod sahibinin seçimine göre belirlenir.

Ancak Binance referans kodu ne işe yarar sorusunun tek yanıtı bu değildir çünkü referans kimliği sistemi kod oluşturucusu için de bir takım avantajlar sunar. Nitekim, kendi kodunuzu başka bir kullanıcıyla paylaştığınız zaman o kişinin gerçekleştirdiği alım-satım işlemlerinden bir miktar komisyon ücreti alırsınız. Binance borsası karşı tarafa indirimli komisyon ücretleri sunarken, kendi aldığı ücretin bir miktarını da sizin hesabınıza yansıtır. Sonuç olarak, referans kimliği ile iki taraf da ayrı ayrı avantajlar elde etmiş olur.

Bütün bunlarla birlikte, referans kodu sonradan eklenebilen bir şey değildir ve sadece ilk üyelik oluşturma işlemi sırasında kullanılabilir. Dolayısıyla eğer Binance TR borsasında %20’ye kadar varan indirimli komisyon ödemeleri fırsatından yararlanmak isterseniz, ilk üyelik sırasında girmeniz gereken referans kimliği AB463K96 şeklindedir.