Bio'daki linki tıklayın ne demek? Diye aratıyorsanız doğru cevaba bu yazımızda ulaşacaksınız. Günümüzde sosyal medyanın bu kadar geliştiği bir ortamda, ticari işlemlerde sosyal medya üzerinden yürütülüyor. İyi bir şekilde sosyal medya varlığınızı sürdürmek istiyorsanız gün içerisinde güzel bir paylaşım yapmanız gerekiyor. Bu şekilde takipçileriniz sizleri her zaman destekleyecektir.

Artık Instagram’ın bir fotoğraf ya da video paylaşım sitesinden arındığını görmekteyiz. İşletme sahiplerinden tutunda bireysel birçok influencer sayesinde Instagram sanal bir market haline gelmiştir.

Markalarını tanıtmak isteyen küçük firmalardan tutunda, kendine bir marka yaratan insanlar artık Instagram kullanıyor. Instagram’a giriş yaptığınızda hikaye de ya da post üzerinden bio’daki linke tıklayın diye bir şey duyabilirsiniz. Instagram profili üzerinde herhangi bir şekilde web sitesi adresi görebilirsiniz. Instagram profil fotoğrafının yanında yer almaktadır.

Bio Link

Bio Link ile birlikte Instagram üzerinden birçok kişiye bağlantı yönlendirebilirsiniz. Bio genellikle ürün tanıtımı için kullanılmaktadır. Çoğu fenomen bu şekilde e-ticaret işlemlerini yürütmektedirler. Dikkat edilmesi gereken nokta ise Bio üzerinden sadece 1 adet link paylaşabileceğinizdir.

Link olayının ortaya çıkması ile birlikte web üzerindeki trafiğiniz iyi yerlere gelecektir. Ürün yerlerini bulmuş, çok sayıda web sitesi var. Ancak trafiğin çok olması, bir web sitesi aranan web siteleri arasına eklenecektir. Web sitesi olmayan bir ürünün link üzerinden paylaşılması konusu olamaz. Bu tür konular da ise web sitesi olmayan ürünlere dikkat etmek gerekiyor. Çoğu firma sizle çalışırken dolandırmak için sizleri kullanabilir. Birçoğu, bir web tasarım sitesine sahip olmanın gerekli olan tek şey olduğunu düşünüyor. Bu nedenle de link için başka bir Instagram adresi de verebilir. Ve her şeyin halledildiği izlenimini vermektedir. Belki de bu, sınırlı sayıda web sitesinin olduğu ve web siteleri için rekabetin o kadar güçlü olmadığı bir senaryoyu yaratacaktır. Ancak takipçileriniz için her zaman en iyi senaryoyu seçmeniz gerekiyor.

Link Bio

Link Bio en iyi şekilde kullanmak istiyorsanız;

  1. En iyi ürününüzü seçmelisiniz. Bu ürünü seçme nedeniniz ise sizlere popülerlik sağlamak içindir. İnsanların ilgisini bu şekilde çekebilirsiniz.
  2. Yeni bir ürün üzerinden promosyon yapmanız, bio üzerindeki linklere ilgiyi artıracaktır.
  3. Kendinize ait bir ürün olduğunda ise büyük bir indirim yapmanız, ilgiyi artıracaktır.
  4. Ürünleriniz için çekiliş düzenlenmeniz sizlere artı puan getirecektir.
  5. Postlar ve hikayeler üzerinden çok fazla bio üzerinde link vardır cümlesini kullanmayın. Zamanla takipçileriniz bu durumdan sıkılacak ve sizleri takipten çıkabilir.

Artık internetin etkisinin o kadar arttığını düşünürsek, her faaliyet alanını sarmış durumda. Rakip sitelere bir göz atın ve ona göre paylaşımlarınızı yapınız. Rakip sitelere bir göz atın; siteler aracılığıyla neler sunduklarına bakın. Rakip siteler hakkında her şeyi, siteleri nasıl sunduklarını analiz edin, hedef kitlenin önüne neler koyduğuna dikkat edin. Ne kadar başarılı olduklarını görün. Ayrıca web sitelerinin görünüm ve zevk yönlerine odaklanmaya çalışın; bu, sitenin hedeflenen kitleye nasıl görünmesi gerektiği hakkında büyük bilgiler vereceği için çok önemlidir. Sitenizin sunduğu niş her işletme, müşterileri için benzersiz bir şey sunar ve bu, firmanın rekabet avantajı haline gelir. İnternet, işletmenin varlığını genişletebileceği coğrafi sınırların ötesinde büyüyebileceği bir yer olduğundan dikkat edilmesi gerekmektedir. İşletmeyi geniş bir hedef kitleye ulaştırarak çevrimiçi olarak potansiyel müşteriler bulabilirsiniz. İşletme, potansiyel müşterileri çevrimiçi müşterilere dönüştürebilir. Farklı hedef kitlelere ulaşabilmesi için işletmenin çevrimiçi olarak ne kadar etkili bir şekilde sergilenebileceğine dair kapsamlı bir analiz yapılmalıdır.