Bornoz takımı, bornozların kumaşları su emen cinse sahip oldukları için duştan sonra kurulanmak için çok ideal olmaktadır. Kış aylarında tek parça havlu ile kurulanmak çok da doğru olmaz. Havaların soğumasından dolayı bornoz takımları daha ideal bir tercih haline gelirler.

Bornoz takımlarının içerisinde bir adet bornoz, bir adet bornozu bağlamak için kuşak, bir adet baş havlusu ve bir adet de ayak havlusu bulunmaktadır. Çok parçalı bu takımların uygun fiyatlı olanlarını bulmak da mümkün olmaktadır. Her şeyi ayrı ayrı almaktan ise bu şekilde takım şekilde satın almak daha ideal olacaktır. Bornoz takımı renk açısından da çok geniş bir skalaya sahip olmaktadır.

Bornoz Takımı Modelleri

Bornoz takımı denildiği zaman akla pek çok model gelmektedir. Bornozların hem kısa hem de uzun modelleri mevcut olmaktadır. Uzun olan bornoz modelleri genellik ile kış ayları için tercih edilen modeller olurken, kısa olan bornoz modelleri ise yaz ayları için tercih edilir. Bornoz takımının kumaş kalitesine bağlı olarak da model değişimi yaşanmaktadır. Kaliteli olan havlu kumaşlar tercih edilir ise çok daha uzun süreli bir kullanım durumu söz konusu olur. Model tercihleri renkler ile de değişiklik göstermektedir. Pek çok farklı renk seçeneği mevcuttur.

Bu renkler arasından kişi kendi için en uygun olanını tercih etmektedir. Bornoz akımları genel olarak açık renkler de tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise açık renk olan havluların çok yüksek sıcaklık derecelerinde bile yıkanıyor olmasıdır. Yüksek derece de yıkanması ile daha hijyenik bir durum ortaya çıkmaktadır.

Detaylar için; madamecoco.com