Burun dolgusu ile burunda bulunan ve memnun olunmayan şekil bozukluklarının ortadan kaldırılması amaçlanır. Burun dolgusu işleminde anestezi uygulanmaz. Hasta tamamen ayık bir şekilde iken işlem uygulanır. Burun dolgusu enjeksiyon yardımıyla uygulanan oldukça kolay bir işlemdir. Uygulama oldukça kısa sürmektedir ve genellikle yan etkisi bulunmaz. İşlem sonrasında iyileşme süreci bulunmamaktadır.

Burun dolgusu nasıl uygulanır?

Burun dolgusu yaptırmak isteyen kişi burnunda gidermek istediği pürüz ve noktaları doktoruna detaylı bir şekilde açıklamalıdır. İşlem gerçekleşmeden önce tam olarak ne yapılması gerektiğini belirlemek önemlidir. Burun dolgusu işleminde asıl amaç elbette öncelikle kişiyi istediği burun görüntüsünü kazandırmaktır. Ardından ise burnun altın orana uygun hale getirilmesini sağlamaktır. Burun dolgusunda kullanılan ana malzemeler hyalüranik asit ve dolgu maddesidir. Uygulamaya başlanmadan önce tedavi bölgesine anestezik kremler sürülür ve bölgenin uyuşması sağlanır. Bu yöntem dolgu işleminin ağrı hissini yok eder.

Yarım saat süre beklendikten sonra iğneler yardımı ile uygulama yapılacak bölgelere enjeksiyon işlemi uygulanır. Bu uygulama da yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Burun dolgusu işlemi toplamda 40 dakikayı geçmez. Fakat kişiye göre elbette bu süre uzayabilir veya kısalabilir. Burun dolgusu uygulaması herhangi bir iyileşme sürecine gerek duyulmayan oldukça pratik bir işlemdir. İşlemden hemen sonra gündelik yaşama rahatça geri dönülebilir.

Burun dolgusu avantajları nelerdir?

Burun dolgusu işlemi ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinir. Bundan anlaşıldığı üzere hiçbir cerrahi işleme gerek duyulmaz. Yalnızca basit bir enjeksiyon yardımıyla burundaki şekil bozuklukları kolayca giderilir. Burun dolgusu işlemi yaptırmak isteyen bazı kişiler daha önce burun ameliyatı olmuş ama bu ameliyattan istediği sonucu alamayan kişiler de olabilir. Bu nedenle burun dolgusu işlemine revizyon burun estetiği yerine geçer de diyebiliriz. Burun dolgusu işlemi maddi olarak da oldukça uygun bir işlemdir. Cerrahi işlemlere göre daha pratiktir ve hiçbir iyileşme süreci gerektirmez.

Burun Dolgusu İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? Ameliyatsız Burun Estetiği Ne İşe Yarar? İşte Tüm Detaylar…

Burun dolgusu işleminin etkisi ne kadar sürer ve burun dolgusu dezavantajları nelerdir?

Burun dolgusu işlemi cerrahi bir müdahale gerektirmez. Bu nedenle işlemin etkisi kalıcı değildir. İşlem için başvurulan dolgu maddesi ile kişiye bağlı olarak kalıcılık süresi değişim gösterir. Fakat genel olarak 1 ila 2 yıl arasında bir kalıcılık süreci mevcuttur. Burun dolgusu işleminin bir diğer dezavantajı ise burun dolgusu yöntemiyle burun küçültme gibi uygulamalar yapılmamasıdır. Burun dolgusunun cerrahi işlemlerin de yapabildiği çoğu problemi çözdüğü görülse de burun küçültme şikayetiniz var ise burun dolgusu sizin için uygun değildir. Bunun için burun ameliyatı şarttır.

Burun dolgusu işlemi ne kadar sürer?

Burun dolgusu işlemi için maksimum ayrılacak süre yarım saat veya 40 dakikadır. Burun dolgusu ameliyat korkusu yaşayan ve ameliyat olmak istemeyen kişilerce daha çok tercih edilir. Aynı zamanda ameliyat için fazla vakti olmayan ve burun dolgusu gibi kısa ve pratik işlemlerde işini kolayca halletmek isteyenler için de biçilmiş kaftandır.

Burun dolgusu işlemi için herhangi bir iyileşme süreci var mı?

Burun dolgusu herhangi bir iyileşme sürecine gerek duyulmayan bir uygulamadır. İşlemden hemen sonra gündelik yaşamınıza kolaylıkla geri dönebilirsiniz. Burun dolgusu mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından uygun koşullarda uygulanmalıdır. Böylece işlem süresince ve sonrasında herhangi bir risk oluşmaz.

Burun dolgusu revizyon burun estetiği yerini alabilir mi?

Kişi daha önce burun estetiği geçirmiş ise fakat sonuçtan memnun değilse burun dolgusu yaptırabilir. Bu nedenle burun dolgusu için revizyon burun estetiği yerine de geçer diyebilmek mümkündür. Sonuçtan memnun olmayan kişi tekrar ameliyat olmak yerine burun dolgusu işlemi yaptırabilir. Burundaki şekil bozuklukları burun dolgusu ile rahatça giderilir.

Burun dolgusu yaptırmadan önce bilinmesi gereken noktalar nelerdir?

Burun dolgusu işleminin mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından uygulanması gerekmektedir. Uygun klinik ortamda ve uygun hijyenik koşullarda uygulanan burun dolgusu işleminde risk neredeyse görülmez. Buna ek olarak işlemin ne kadar süre kalıcı olacağı, işlemden sonra da dikkat edilmesi gereken noktalar doktor ile birlikte detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Burun dolgusu içeriğinde insan vücudunda doğal olarak bulunan hyalüranik asit etken maddesi bulunur. Bu etken madde vücuda zararsızdır. Hyalüranik asit yıllardır çoğu dolgu işlemine kullanılmakta ve oldukça güvenli olan bir etken maddedir.

Burun dolgusu işlemi ile ilgili merak edilen bir diğer nokta ise bu işlem ile ne gibi sorunlara çare bulunduğudur. Burun dolgusu burun ucu düşmesi, burun deliklerinin geniş olması, burun kemerinde oluşan bozukluk gibi sorunlara çözüm getiren başarılı bir uygulamadır. Hamile kadınlarda uygulandığında bir sorun görülmese de yine de hamile kadınların bu süreçte uygulatmasının önerilmediği bir işlemdir.

Burun Dolgusu İşlemi Nedir, Nasıl Yapılır? Ameliyatsız Burun Estetiği Ne İşe Yarar? İşte Tüm Detaylar…

Burun dolgusu ameliyatsız burun kaldırmaya yarar mı?

Burun dolgusu burun ucu düşük olan kimselerin burun uçlarına yapılabilir. Böylece hiçbir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan burun kaldırma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Burun dolgusu burun kaldırma işlemi yaptırmak isteyen herkese uygulanabilir. İşlemin sonuçlarının memnuniyet düzeyi yüksektir.

Burun dolgusu fiyatları ne kadar?

Burun dolgusu fiyatları uygulamayı yapacak doktora ve uygulamanın yapılacağı kliniğe göre değişiklik gösterir. Ayrıca fiyatlandırma her hasta için farklılık gösterebilir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas