Başrollerinde Aslıhan Güner ve İsmail Demirci’nin olduğu, usta oyuncu Cezmi Baskın, yetenekli oyuncu Toygan Avanoğlu ve yeni yetenekler Aslıhan Kapanşahin, Berfin Nilsu Aktaş ve Gizem Güneş’in rol aldığı Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisinin Çambaşı Yaylası’nda çekildiğini öğrenen izleyiciler, yaylayla ilgili tüm detayları öğrenmeye çalışıyor. Çambaşı Yaylası nerede? Çambaşı kayak merkezi nerede? Çambaşı Yaylası nereye bağlı? Soruları haberimizde cevap buluyor.

ÇAMBAŞI YAYLASI NEREDE? NEREYE BAĞLI?

Çambaşı Yaylası, Ordu’nun Kabadüz ilçesindedir. Çambaşı Yaylası Ordu iline bağlıdır. Doğu Karadeniz’de yayla turizminin merkezi ilan edilen Çambaşı Yaylası’nda 2 otel bulunuyor. Yaylada ayrıca kayak merkezi de var. Restoran ve piknik alanlarının yer aldığı, cennetten bir köşe olan Çambaşı Yaylası, Gümüşdere Köyü’nde bulunuyor.

izmir çeşme'de gezilecek yerer listesi 2021

ÇAMBAŞI YAYLASI İLE ORDU ARASI 60 KM

40.723042 enlem ve 37.873993 boylamda yer alan Ordu Çambaşı Yaylası, yaz ve kış turizmine uygun, deniz seviyesinden yüksekliği 1,850 metre olan yemyeşil bir yayla olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ordu ve Giresun’un sahil kesiminde yaşayan vatandaşların yaz aylarını Çambaşı Yaylası’nda geçirdiği biliniyor. Ordu’ya uzaklığı 60 kilometre olan Çambaşı Yaylası’nda alabalık üretim çiftliği de bulunuyor.

KUZEY YILDIZI İLE POPÜLERLİĞİ ARTTI

72 obası bulunan ve yüz bin dönümlük bir alanı kaplayan Çambaşı Yaylası, Türkiye’nin en geniş yaylaları arasında yer alıyor. Show TV ekranlarında yayınlanan Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisiyle popülerliği artan ve dizide yer alan sahneleri görenlerin nerede olduğunu öğrenmek istediği Çambaşı Yaylası’na ulaşım da çok kolay. Ordu ile Çambaşı Yaylası arasında düzenli minibüs seferlerinin olduğu biliniyor.

İzmir'de gezilecek tarihi yerler müzeler listesi 2021

ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ HAZIRLANIYOR

Çambaşı Kayak Merkezi, 2010 yılında yapımına başlanan ve Karadeniz bölgesinde kış turizminin merkezi olması için konumlandırılan bir yer olarak biliniyor. Çambaşı Yaylası Kayak Merkezi için kayak yerleri ve sosyal tesisler hazırlandı. Çambaşı Kayak Merkezi’nde ayrıca 5 kilometre uzunluğunda kayak pisti bulunuyor. Turizm için ayrıca yaylada bungalov evlerin de yapımı devam ediyor.

KONAKLAMA SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Çambaşı Yaylası’nın daha çok turist çekmesi için harekete geçen yetkililer, Çambaşı Kayak Merkezi’ne daha önce 5 kayak pisti yapıldığını, yeni yapılacak pistlerle bu sayının 14 olacağını söyledi. Ayrıca 5 kilometrelik pistin de 15 kilometreye çıkarılacağı kaydedildi. Çambaşı Yaylası’nda konaklama sorununun da çözüleceği ve 5 yıldızlı bir otel yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

izmir'de kamp yapılacak en güzel koylar