Jakuziler küvetten daha geniş ve kapsamlı bir şekilde karşımıza çıkan motorlu sisteme sahip olan jet delikleriyle burgaç gibi dönerek masaj yapan banyo aracıdır. Jakuzi önceleri daha çok durumu iyi kişilerin ve otel sahiplerinin tercih ettiği bir banyo aracıydı. Günümüzde artık her bütçeye uygun olabilmesi nedeniyle rahatına düşkün kişilerin de banyolarında bulunabilmektedir. Yaşam alanlarınıza görsellik katmakta ve masaj özelliği sayesinde rahatlamanızı da sağlamaktadır. Masaj özelliği ile de dikkat çeken bu ürünler aynı zamanda jakuzi fiyatları ile de kullanıcılar için avantaj sağlıyor. Bunun için araştırma da bulunabilirsiniz.

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Jakuzide var olan motorlar yardımıyla içerisindeki sıcak suyu emiş süzgeci yardımıyla vakumlar ve küvet içerisinde sıralı olan jet adı verilen deliklerden basınçlı olarak tekrar jakuzi içerisine vermektedir. Jet delikleri Jakuzi içinde vücut anatomisi baz alınarak belli aralıklar ile yerleştirilmiştir. Ucunda bulunan ayarlama özelliği ile basınçlı suyun vücudunuzda istediğiniz bölgeye erişmesini sağlamaktadır. Bazı jakuzi sistemlerinde kullanılan ikinci motorda, basınçlı hava veren blower motorlarıdır. Genellikle Jakuzi tabanında sıralı olan bu jetler ikinci bir kumanda butonu yardımıyla isteğe bağlı olarak çalışmaktadır. Jakuzideki bu jetleri çalıştırdığınız zaman basınçlı hava bacak bölgesine yapmakta ve su ile karışması sonucunda kabarcıklar yaparak köpük oluşumunu sağlamaktadır.

Jakuzi Çeşitleri

Günümüzde yaşam alanlarında sıkça tercih edilen jakuzi, imalat aşamasında belirli kalıp ve ölçülere göre hazırlanır. Geniş banyolarda ya da yatak odalarında kullanılabilecek büyük ebatlarda çift kişilik jakuzi modelleri daha çok tercih edilmektedir. Romantizm havasıyla bütünleşen çift kişilik jakuziler keyifli vakit geçirebileceğiniz geniş jakuzi alanı ve günün stresini atabileceğiniz masaj etkisiyle daha dinç ve rahat bir yaşam sağlamaktadır. Bulunduğu alana kattıkları şık ve lüks görüntüsü ile otellerin de kral ve süit odalarında tercih ettiği ürünler arasındadır. Banyolarınızda kullanabileceğiniz düz ya da oval jakuzi modelleri çift kişilik jakuzilere göre daha küçük ebatlara sahip olduğu için tercih edilmektedir. İşlevselliği aynı olan jakuziler yerinize en uygun farklı ebat ve modellerde sunulmaktadır.