İzmir’in Çeşme ilçesinde her yıl Mustafa Kemal Atatürk’ün Çeşme Ilıca’da 8 gün kalışının anısına etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl 3 gün süren etkinlikler dolu dolu geçti. Program, Uğur Dündar’ın Atatürk söyleşisi, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve yelken-kano geçişi ile final yaptı.

ATA’YA SELAM VERİLDİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çeşme Ilıca’da kalmasının 93. Yılı, birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. 3 gün süren programın son gününde Yaşar Aksoy tarafından sunumu yapılan belgesel gösterildi. Aksoy’un sunumunda izleyiciler duygusal anlar yaşadı. Belgeselin ardından, Çeşme Kültür ve Sanat Derneği’nden sanatçılar sahne aldı ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Programın son etkinliği ise Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden sporcuların yelken ve kano geçişi oldu. Programın son gününde açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Türkiye’de Mutafa Kemal ruhunu daima yaşatacaklarını dile getirdi. Başkan Oran, 3 gün süren etkinliklerde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

UĞUR DÜNDAR SÖYLEŞİ YAPTI

“Ilıca’dan Ata’mıza Selam” etkinlikleri kapsamında Gazeteci-Yazar Uğur Dündar’ın söyleşisi de vardı. Atatürk ve Cumhuriyet başlığıyla söyleşi yapan Dündar, gerçek tarihin gençlere aktarılamadığını, Çanakkale’yi ve Atatürk’ü daha detaylı ve etkili anlatmak gerektiğini söyledi ve umutlarını kaybetmediklerini dile getirdi. Söyleşinin ardından Uğur Dündar’a teşekkür eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, usta gazetecinin adına Alaçatı’da 10 tane sakız ağacı dikildiğini söyledi.