Ceza hukukuyla ilgili tüm davalara bakan kişilere ceza avukatı denilmektedir. Esasen mevzuatta direkt olarak böyle bir meslek tanımı bulunmamaktadır. Ancak İzmir ceza avukatı daha çok bu alanda hizmet verdiği için halk arasında bu isimle anılmaktadır. Davalı ya davacı tarafın mahkeme heyeti önünde savunulması en önemli görevleri arasındadır.

Bunun dışında yasal düzenlemelere uygun olarak dilekçe yazılması, evrakların takip edilmesi ve duruşmalarda hazır bulunulması gibi görevleri de bulunmaktadır. Açılabilecek davalar oldukça kapsamlı olabildiği için mesleğinde deneyimli ve uzmanlaşmış kişilerle çalışmak son derece önemlidir. Bu sebeplerle ceza avukatı İzmir konusunda detaylı inceleme yapmak ve bu şekilde karar vermek daha sağlıklı olacaktır.

İzmir Ceza Avukatı

Ceza avukatı İzmir hizmeti sağlayan kişi ya da bürolar birçok davada sorumluluk alabilmektedir. Bunlar genel olarak şöyledir; yağma suçları, kasten adam öldürme suçları, adam yaralama suçları, hile yapma, zimmet ile ilgili suçlar, tehdit, hakaret ve şantaj yapma suçları, rüşvet suçları, belgede sahtecilik yapma, taksirli adam öldürme, ağır yaralama, irtikâp suçları, yasama organlarına karşı işlenen suçlar, düşman devlete maddi ve mali yardım yapma suçu, cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı suçu, siyasal veya askeri casusluk suçu.

Tüm bu konularda müvekkillerinin savunmasını yaparak lehine karar alınması konusunda delilleri sunmaktadır. Öncelikle İzmir ceza avukatı tavsiye konusunda internet üzerinde araştırma yapılabilir ve tercih edilecek avukat ile süreç başlatılabilir.

Bir ceza davasında avukatın görevi dava açılışıyla birlikte başlamaktadır. Kararın verilip kesinleşmesine kadar da devam etmektedir. Bu esnada müvekkilini davanın seyri hakkında bilgilendirmektedir. Duruşma tarihlerinin kaçırılmaması çok önemli olduğundan dolayı bunu sıkı bir şekilde takip etmektedir. Ayrıca davanın gidişatına göre üst mahkemeye başvuru gerekiyorsa bu işlemler de ceza avukatı İzmir tarafından yapılmaktadır. Bütün süreçlerin usule uygun ve eksiksiz yapılabilmesi için ise en önemli kriter avukatın iyi bir şekilde seçilmesidir. İzmir içerisinde çok sayıda ceza hukuku konusunda hizmet veren avukat bulunmaktadır.