Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmi sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Charlie'nin Çikolata Fabrikası oyuncuları isimleri nedir, Charlie'nin Çikolata Fabrikası özet kısa bilgi, Charlie'nin Çikolata Fabrikası hangi kanalda oynuyor ve Charlie'nin Çikolata Fabrikası ne zaman çekildi soruları yanıt buldu. Yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Tim Burton’un oturduğu filmin yapımcıları Brad Grey, Richard D. Zanuck ve Michael Siegel oldu. Filmin senaryosunu Roald Dahl’in hikayesinden uyarlayıp John August yazdı.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası filminde ünlü oyuncu Johnny Depp ile birlikte Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle, James Fox rol aldı. Müziklerini Danny Elfman’ın hazırladığı film Village Roadshow Pictures, The Zanuck Company, Plan B Entertainment, Theobald Film Productions, Tim Burton Productions ve Pinewood Studios tarafından çekilip betmoney Warner Bros. Pictures tarafından dağıtıldı.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası ne zaman çekildi?

Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmi 2005 yılında çekildi. 115 dakika süren film komedi, macera ve fantastik türleri ile ekranlara geliyor. 2005’te vizyona giren film 150 milyon dolar bütçeyle çekildi ve 474 milyon 968 bin 763 dolar hasılat elde etti.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası hangi kanalda oynuyor?

Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmi TRT 1 kanalında oynuyor. 2 Haziran akşamı saat 20.00’de başlayacak film, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Ünlü oyuncu Johnny Depp’in başrolde olduğu filmin çekimleri Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Almanya’da yapıldı.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası özet kısa

Charlie ailesi ile zor bir şekilde geçinen fakir bir çocuk. Tüm dünya ve Charlie, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka'nın esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasını merak ediyor. Bir gün Willy Wonka 5 çikolata ambalajının altına altın bilet saklıyor. Altın biletleri bulan 5 çocuk fabrikaya girme hakkına sahip olacak ve içlerinden biri hayallerinin ötesinde bir dünyaya kavuşacak.

Charlie çikolata alamayacak kadar fakir olmalarına rağmen o fabrikaya girmek için elinden geleni yapacaktır. Ve Charlie fabrikaya büyükbabasıyla birlikte girer. Onlar gibi dört çocuk daha fabrikaya girmeye hak kazanır. Charlie diğer çocuklara göre daha akıllı, sakin ve tokgözlüdür. Veruca ise fabrikadaki her şeyi ister, çok şımarıktır ve zengindir. Mike televizyon bağımlısı bir oğlan, Violet sakız delisi ve hırslı bir kız, Augustust ise açgözlü her şeyi yemek isteyen bir çocuktur.

Wonka Charlie'ye bir teklifte bulunur. Teklif şudur: "Ya aileni bırakıp fabrikaya sahip olacaksın, ya da ailenle sefalet içinde yaşayacaksın." Charlie ailesine çok bağlı olan bir çocuk olduğu için teklifi hiç düşünmeden reddeder. Wonka kulaklarına inanamaz. Çünkü Charlie hiçbir çocuğun reddedemeyeceği bir teklifi reddetmiştir. Wonka'nın çikolataları artık eskisi kadar güzel olmaz ve Wonka iflas etmeye başlar. Charlie'nin babası ise çok iyi bir iş sahibi olmuş ve aldığı maaş da gayet güzeldir. Charlie ve ailesi fakirlikten kurtulup mutlu - mesut yaşarlar.

Charlie'nin Çikolata Fabrikası oyuncuları isimleri

  • Johnny Depp - Willy Wonka
  • Freddie Highmore - Charlie Bucket
  • David Kelly - Grandpa Joe
  • Helena Bonham Carter - Bayan Bucket
  • Noah Taylor - Bay Bucket
  • Julia Winter - Veruca Salt
  • AnnaSophia Robb - Violet Beauregarde
  • Jordan Fry - Mike Teavee
  • Philip Wiegratz - Augustus Gloop
  • James Fox - Bay Salt
  • Missi Pyle - Bayan Beauregarde
  • Deep Roy - Oompa - Loompa
  • Christopher Lee - Dr. Wilbur Wonka (Willy Wonka'nın Babası)

Charlie'nin Çikolata Fabrikası filminde ayrıca şu isimler var; Adam Godley - Bay Teavee, Franziska Troegner - Bayan Gloop, Francesca Hunt - Bayan Salt, Liz Smith - Büyükanne Georgina, Eileen Essell - Büyükanne Josephine, David Morris - Büyükbaba George ve Geoffrey Holder - Anlatıcı.