Çiçek Abbas filmi, Kök Film stüdyolarında çekilen, yönetmen koltuğunda Sinan Çetin’in oturduğu, Yeşilçam’ın unutulmaz yapımları arasına giren bir Türk komedi - dram filmidir. Çiçek Abbas filminin çekim ve yayın ayrıntıları araştırılıyor. Çiçek Abbas filmi nerede çekildi, Çiçek Abbas filmi ne zaman çekildi, Çiçek Abbas filmi kaç yılında çekildi, Çiçek Abbas filmi oyuncuları isimleri sorularının cevaplarını sizin için derledik. Senarist Yavuz Turgul, bu hikayeyi gazetelerde çıkan bir minibüs şoförünün sevdiği kızı kaçırması olayından ilham alarak yazdığını belirtmiştir.

79 dakikalık bu kült Yeşilçam filmi olan Çiçek Abbas, renkli karakterleri, iyi-kötü mücadelesi ve unutulmaz replikleriyle her yaştan sinema severin hafızasında yer almaya devam ediyor. Çiçek Abbas filminin çekildiği yer, çekim yeri, çekim tarihi, ne zaman çekildi, konusu ve oyuncu kadrosu karakterleri sorularının yanıtları haberimizde deneme bonusu veren siteler yer alıyor.

Çiçek Abbas filmi nerede çekildi?

Çiçek Abbas filmi İstanbul’un Alibeyköy semtinde çekildi. Mekan seçiminde ilk düşünülen yer Merter'di, ancak çekim dönemindeki zorlu hava şartları nedeniyle Sinan Çetin Alibeyköy’ü önermiştir. Yavuz Turgul’un da onayıyla film Alibeyköy’de çekilmiştir.

Çiçek Abbas filmi ne zaman çekildi?

Çiçek Abbas filmi 1982 yılında çekildi. Aynı yıl vizyona giren filmde uyanık kaba kötü kalpli adam rollerinden sıkılan Şener Şen ilk olarak Çiçek Abbas rolüyle iyi karakterde oynamak istemiştir. Sinan Çetin Şener Şen’in kötü karakterde oynaması için ısrarcı olmuştur.

Çiçek Abbas filmi kaç yılında çekildi?

Çiçek Abbas filmi 1982 yılında sonbahar aylarında çekildi. Yazılan ilk senaryoda Abbas, filmin sonunda sevdiğine kavuşamıyor, kuytu bir yerde minibüsünün içinde donmuş bir halde ölü bulunuyordu. Senaryoda yapılan değişiklik için Sinan Çetin şöyle bir açıklama yapmıştır: "Abbas çok emek vermişti, hayalleri vardı, işine çok bağlıydı, bazen hayat istediklerinizi size vermez ama biz Abbas'a hak ettiğini vermeliydik ve verdik."

Çiçek Abbas filmi oyuncuları isimleri

  • İlyas Salman - Çiçek Abbas
  • Şener Şen - Şakir Serengil
  • Pembe Mutlu - Nazlı
  • Ayşen Gruda - Şükriye
  • Ahmet Mekin - Mustafa
  • İhsan Yüce - İhsan
  • Orhan Çağman - Nuri Baba
  • Ali Fuat Onan - Muavin Niyazi

Çiçek Abbas filminin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler rol almıştır; Hikmet Gül - Şakir`in annesi, Ali Demirel - Polis memuruÖmer Bubu - Bubu Murtaza, Garibe Gündem - Nazlı`nın annesi, Burhan İnce - Gazeteci, Sabahat İzgü - Yolcu, Yaşar Güner - Tefeci Necdet ve Erol Emerle - Bekçi.