Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsünün Türkiye’de de görüldüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Corona virüs şüphesi görülen bir vatandaşın test edildiğini ve pozitif çıktığını kaydeden Bakan Koca, hastanın Avrupa temasından virüsü kaptığının bilindiği, dış dünyadan tamamen izole olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar ise corona virüsü hangi ilde, hangi şehirde çıktı? Sorusuna cevap aramaya başladı. Bazı iller gündeme gelirken, Bakan Fahrettin Koca’dan bu konuda da açıklama geldi.

CORONA VİRÜSÜ HANGİ İLDE, ŞEHİRDE ÇIKTI?

Corona virüsünün hangi ilde, şehirde çıktığının cevabı verilmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanın virüsü Avrupa temasından aldığını ve dış dünyadan tamamıyla izole edildiğini söyledi. Hastanın mahremiyeti açısından detaylı bilgilerin paylaşılmasının uygun bulunmadığını kaydeden Fahrettin Koca, Türkiye’de görülen ilk vaka olduğunu, tanının erken konulduğunu, virüs bulaşmışsa bunun çok sınırlı olacağını dile getirdi.

CORONA VİRÜS’ÜN ÇIKTIĞI ŞEHİR HAKKINDA AÇIKLAMA

Corona virüsünün çıktığı şehir hakkında gelen sorulara karşı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreci şeffaf bir şekilde götürmeye çalıştıklarını ancak hasta mahremiyeti de olduğunu söyledi. Bu dönemde bir ili, bir bölgeyi ya da bir hastaneyi bu anlamda gündemde tutmanın doğru olmadığına inandığını kaydeden Bakan Koca, corona virüsün Kayseri’de görüldüğü iddialarını da yanıtları ve Kayseri’de tespit edilmiş koronavirüs olmadığını ifade etti.