İlgili alandaki güvenliği artırırken bir yandan da maliyeti düşüren dijital fiyat etiketi en çok tercih edilen iş zekası çözümleri arasında yer alır. Gün geçtikçe daha fazla rafta kullanılan bu etiketler zamandan ve bütçeden tasarruf sağlar. Standart tip etiketler kullanıldığında etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması neredeyse kaçınılmaz bir durumdur. Bunu önlemek adına artık pek çok mağaza dijital etiket sistemini tercih etmektedir.

Perakende sektöründe her geçen gün daha fazla talep gören elektronik etiketler tek merkezden yönetilebilir. Hem fiziksel hem de online mağazalarda verimliliği sağlayan bu etiketler sayesinde mağazalar arası fiyat güncellemeleri anında yapılabilir. Örneğin, eş zamanlı etiket değişimi yapacağınızda yaklaşık 90.000 etiketin fiyat değişimini 1 saat içerisinde tamamlayabilirsiniz. Bu değişikliklerin hepsi bilgisayar üzerinden rapor şeklinde görülecektir.

İsteğe bağlı olarak etikete ürünün üretim yeri ve benzeri bilgileri de ekleyebilirsiniz. Operasyonel açıdan verimlilik sağlayan bu etiketleri dilediğiniz mağazada kullanabilir, bütçe ve iş gücü bakımından avantaj sağlayabilirsiniz.

Dijital Fiyat Etiketinin Avantajları Nelerdir?

Ceza ihtimalini ortadan kaldıran elektronik fiyat etiketi stok seviyeleri ve rekabet konularında verileri ulaşılabilir kılar. Çoklu kanal sisteminin önemli bir parçası olan bu sistem müşteri sadakati konusunda da olumlu etkiye sahiptir. Özellikle teknoloji mağazaları ve marketler tarafından yaygın olarak kullanılan dijital fiyat etiketi raf fiyatlarının her zaman güncel kalmasını sağlar. Böylece müşterilere daima en güncel fiyatlar sunulur.

Özellikle teknolojik gelişmeleri yakından takip eden müşterilere hitap eden bu sistem; sosyal medya mesajları, ERP sistemi ve online mağaza ile ilişkilendirilebilir. Sistemden yüksek performans almak için de hizmeti en iyi şekilde sunan firma ile çalışmak gerekir.

Dijital Fiyat Etiketinin Avantajları Nelerdir?

Dijital Dönüşüm için Akıllı Etiketler Kullanın

Dijital dönüşümün önemli bir parçası olan dijital etiket fiyatları kağıt etiket değişimi için harcanacak maliyeti ve zamanı ortadan kaldırır. Kampanya dönemlerinde daha da artan bu rakamlar elektronik etiketler ile sıfıra iner. Yoğun bir iş gücü gerekmemesi ve hata payının olmaması sayesinde dijital etiketler günümüzde pek çok rafta kullanılır. Raf, mağaza ve kasa arasındaki fiyat uyuşmazlığını önleyen bu sistem ile fiyat değişimleri tek bir noktadan kontrol edilebilir.

Sistemin çalışabilmesi için elektronik etiketler mağaza içerisinde ilgili noktalara konumlandırılır. Normalde kullanılan etiketlere entegre edilen dijital etiketler için wi-fi üzerinden iletişim kurulan sistem kullanılır. Böylece alternatiflere kıyasla daha yüksek pil ömrü elde edilir.