Doğal taş görünümlü kaplama nasıl yapılır sorusundan önce neden yapıldığını açıklayalım. Doğal taşlar sıkı durmaya yatkın değillerdir ve dayanıklılıkları azdır. Doğal taşların yerleştirilmesi alanda zemin uyuklaması gerektirir. Bu sebeple deprem bölgelerinde uygulanması oldukça tehlikelidir. Bunun aksine duvar kaplama panelleri kolay kırılmaz ve bozulmalara sebep olmaz. Doğal taş görünümlü kaplama panelleri bünyelerinde haşereler ve sağlığa zararlı maddeleri bulunduramaz. Bu yüzden taş görünümlü duvar kaplama panelleri yaygın olarak tercih edilmektedir. Haydi öyleyse şimdi taş görünümlü kaplama nasıl yapılır sorusu ile yazımıza devam edelim.

Doğal Taş Görünümlü Duvar Kaplama Nasıl Yapılır?

Doğal taş görünümlü duvar kaplama panelleri, şık duruşu ve yapısı ile adından da anlaşılacağı üzere doğal bir taş görünümü sağlar. Bu kaplamalar doğal taşların dezavantajlarından sizi korur. Doğal taş kaplama iç ve dış mekanlarda sıklıkla tercih edilen bir kaplama ürünüdür. Doğal taş görünümlü duvar kaplama panelleri uygulandıkları konumdan rahatça demonte edilip aynı kolaylıkla geri monte edilebilir. Panellerin uygulanacağı yüzey iyice temizlenmelidir. Bu panelleri keskin strafor ya da kalekim yapıştırıcılar kullanarak bireysel olarak da monte edebilirsiniz.

Doğal Taş Görünümlü Duvar Kaplama Nasıl Yapılır?

Taş Görünümlü Dış Cephe Kaplama

Mekandaki dış cepheye uygulanan taş görünümlü duvar kaplama panelleri duvara yük olmaz. Isı ve ses yalıtımını sağlar. Görünümü doğal taşa benzese de yapısı gereği çok daha yumuşak ve hafiftir. Doğal taşın sadece görünüşünü kopyalayarak daha ucuz ve kolay bir uygulama sağlar. Doğal taş kaplamalar polyester, fiberglas, reçine veya doğal taş tozu olarak bilinen hammaddeler ile oluşturulabilirler. Doğal taşların aksine, taş görünümlü duvar kaplama panellerinin en önemli özelliği ise özel tasarımlara uygun olmalarıdır. Günümüz teknolojisinde birçok farklı özelliklere sahip taş görünümlü panel üretilebilmektedir.

Doğal Taş Görünümlü Duvar Kaplama Fiyatları

Doğal taş görünümlü kaplama nasıl yapılır ve fiyatları uygun mudur diye merak edenler için bilgilendirmeler yaptığımız yazımıza devam ediyoruz. Doğal taşlar geçmişten günümüze kadar mimari yapılarda kullanılmıştır. Eskimiş yapılarda doğal taşlara sürekli rastlarız. Taş görünümlü kaplama panelleri doğal taşlara göre daha ucuz ve pratiktir. Taş görünümlü duvar paneli fiyatları 30x120x2 cm olan standart boy baz alındığında ortalama olarak 30-80 TL aralığındadır. Özel tasarımlara göre bu fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.

Taş Görünümlü Fiber Duvar Kaplama Panelleri

Fiber duvar panelleri taş görünümüne sahiptirler ve rahatça temizlenebilir özellikleriyle ön plana çıkarlar. Fiber Taş Görünümlü Duvar Paneli modelleri, mutfak ve banyo dahil evinizin her alanında uygulanabilir. Fiber panellerin 3 boyutlu görünüme sahip olmaları en çekici özellikleridir. Esneklik, özelliği sayesinde de pütürlü ve kıvrımlı yüzeylere de uygulama yapılabilir. Kullanımı sırasında boyanabilir ve basitçe değiştirilebilir.

Doğal Taş Görünümlü Duvar Kaplama Nasıl Yapılır?

Villa Dış Cephe Taş Kaplama Modelleri

Özellikle villalarda ve büyük binalarda dış mekan için tercih edilen taş kaplama uygulaması günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Kaliteli ve doğal elementler ile hazırlanan malzemeler aracılığıyla uygulanan villa dış cephe taş kaplamasının avantajları çok fazladır. İçeriğin de katkı maddelerine sahip olmaması tüketicileri en fazla cezbeden özelliğidir. Bu sebeple canlıların yaşamına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ve uygulaması da oldukça kolaydır. En çok kullanılan ve tasarruflu başka bir seçeneği olmayan model poliüretan uygulamalı kaplamadır.

Poliüretan paneller en çok tercih edilen ve bütün yüzeylerde kullanılabilen bir uygulamadır. Sıva üzerine uygulanarak sizi mantolama masraflarından kurtarır. Poliüretan cephe kaplaması ısı ve ses yalıtımı sağlar. Bu kaplamaların bir diğer önemli özelliği ise yüksek ısı direncine sahip olmalarıdır. Bu özelliği sayesinde sizi olağan yangınlardan korur ve güvenli bir ortam sağlar. Bir diğer model ise strafor kaplamadır. Bu yöntemin dezavantajları poliüretan kaplamaya göre oldukça fazladır. Isı ve ses yalıtımı performansı etkileyici değildir. Poliüretan kaplamaya göre daha dayanıksız ve kırılgan bir dokuya sahiptir.