Dünya Turizm Fuarında İzmir Çeşme tanıtıldı. 7-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen WTM Londra Uluslararası Turizm Fuarı, dünya çapında seyahat pazarının ana aktörlerini ve turizm profesyonellerini ağırlarken, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yönetim kurulu üyeleri de fuara katılarak, turizm profesyonellerine Çeşme'yi tanıtma fırsatı buldu.

Dünya Turizm Fuarında İzmir Çeşme tanıtıldı

Fuara katılan ÇEŞTOB yönetim kurulu Üyesi Ebru Biner Tuğgan, fuardaki izlenimlerini anlatarak, "Dünyanın birçok ülkesinden turizm destinasyonları Londra'daki fuardaydı. Çeşme'yi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Çeşme adına iyi işler çıkacağı düşüncesindeyiz. İngiltere'den İzmir'e direkt uçuşların başladığını da sevinerek gördük. Çeşme'den 4 otel temsilcisi fuardaydı. Hem ÇEŞTOB'u hem de Çeşme'yi temsil ettiler. Acentelerle önemli görüşmelerimiz oldu. Özellikle sağlık turizmi ile ilgili çok talep var." diye konuştu.

Turizm fuarlarının önemine dikkat çeken Tuğgan, "Yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarının önemi yadsınamaz. Geçtiğimiz sezon yurt dışındaki gurbetçilerin Çeşme'ye büyük talepleri oldu. Sadece gurbetçilerimize değil, yurt dışındaki fuarlarda gurbetçilerimiz dışındaki turistlere de ulaşma imkanımız var. Bu fuarlarda Çeşme'yi daha iyi tanıtarak talep oluşturabileceğimizi düşünüyorum." diye belirtti.

Türkiye'nin en önemli turizm fuarlarından birisi olan Travel Turkey Fuarına da hazırlandıklarını ifade eden Tuğgan, "8-10 Aralık 2022 tarihlerinde İzmir'de Travel Turkey Fuarı var. Çeşme de fuarda yer alacak. Bu fuara çok iyi hazırlanıyoruz. Otel olarak ayrı bir stant açacağız. Tamamen canlı çiçeklerin yer aldığı bir stant olacak. 45 bin hercai menekşe standımızda yer alacak. Fuarda çiçek açacak standımızın büyük ilgi görmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Çeşme'deki turizm çeşitliliğine de dikkat çeken Tuğgan, şöyle devam etti: "Çeşme'de, diğer turistik destinasyonlara göre daha fazla turistik ürün var. Çeşme'de; tarih, termal, kum, deniz, gastronomi, sörf, kitesurf gibi çeşitlenen turizm olanakları var. Gelen misafirlerin sadece Alaçatı sokaklarında gezerek bile keyif alabileceklerini düşünüyorum. Alaçatı sokakları bile başlı başına bir turistik üründür. Dolayısıyla Çeşme'nin turistik ürünlerini biraz daha ön plana çıkarmamız gerekiyor."