Elazığ'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve birçok kişinin hayatını kaybettiği depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok şehrinden bölgeye yardım malzemeleri gönderilirken göçük altında kalan kişilerin çıkarılması için de profesyonel kişiler bölgeye gidiyor. Bölgede evlerine girmek istemeyen ya da evleri yıkılan vatandaşlar ise çadırların yanı sıra çeşitli kurumlara ait bölgelerde yaşamlarını sürdürüyor. Tüm Türkiye'den Elazığ'a destek gelirken Elazığ'dan gelen haber, vatandaşları üzdü.

ELAZIĞ EV KİRALARI KATLANDI

Elazığ'da evleri hasar gören vatandaşlar, kiralık ev arayışları sırasında adeta şoke oldu. Kiraların katlandığını gören vatandaşlar isyan ederken bu durum sosyal medyada da tepki çekti.

Vatandaşlar, deprem nedeniyle bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını belirterek kiraların yeniden eski hale getirilmesi için çağrıda bulundu.

Sadece sağlam evlerin değil, az hasarlı evlerin bile kiralarının arttığını ifade eden vatandaşlar, keselerine uygun bir ev bulmak için de arayışlarını sürdürüyor.