Diş Hekimi Emek Külür, diş bakımının ve ağız hijyeninin ilk olarak diş fırçalamaktan geçtiğini vurguluyor. Birçok ağız ve diş probleminin temelinde, yanlış teknikle diş fırçalamak yatıyor. Bu nedenle ağız sağlığınızı korumanın temel yolu diş fırçalamaktır. Diş fırçalamak, sadece ağız sağılığının korunmasında değil vücut sağlığını korumakta da önemlidir. Sistemik hastalıklardan diş eti problemlerine, diş eti problemlerinden ağız kokusuna, ağız kokusundan diş kayıplarına kadar birçok problemin ana etkenidir. Diş Hekimi Emek Külür, Bu problemlerden sakınmanın anahtarı, günde üç kere ve üç dakika değil, bir kere ve bir dakika ama doğru teknikle dişlerimizi fırçalamaktır diyor. Siz de doğru diş fırçalama tekniklerini öğrenerek düzenli bir şekilde uygularsanız olası sağlık problemlerinin önüne geçmiş olursunuz.

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olur?

Birçok insan odaklanmadan, alelade bir biçimde dişlerini fırçaladığı için derinlemesine bir ağız temizliği gerçekleşmemiş oluyor. Diş Hekimi Emek Külür, diş fırçalarken temizliğin en derin şekilde yapılmasının ağız sağlığı için kilit bir nokta olduğunu söylüyor. Doğru diş fırçalama tekniği ile daha az tekrarla daha sağlıklı dişlere sahip olmak mümkün. Önemli olan çok diş bakımı yapmak değil, doğru hamleyi yapmaktır.

Diş Hekimi Emek Külür, doğru diş fırçalama tekniği için aşağıdaki kilit noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

  • İlk olarak her dişi ayrı ayrı fırçaladığınızdan emin olun. Dişlerin kesişim noktalarının yani aralarının temizlendiğinden de emin olmak için diş eti sınırını fırçalayın. Daha sonra diş ve diş etinin birleştiği noktada bulunan boşluğu, diş fırçasını yan tutarak yukarından aşağı nazikçe sürterek temizleyin.
  • İkinci önemli husus, dişlerinizin arkasını fırçalamaktadır. Diş fırçasını dik tutarak yine her bir dişi tek tek fırçalamanız gerekir. Diş eti sınırına ve dişlerin birleştiği noktalara temas ettiğinizden emin olun.
  • Bütün dişlerin temizlendiğinden emin olmak için her hareketi gerektiği yerde kullanmak da önemlidir. Gerektiği yerde yuvarlak hareketlerle, gerektiği yerde yatay hareketlerle dişler fırçalanmalıdır.

Sonuç olarak Diş Hekimi Emek Külür, doğru diş fırçalama tekniği kullanarak, günde bir kere bir dakika diş fırçalamanın diş ve diş eti sağlığınız için yeterli olacağını söylüyor…

Doğru Teknik ile Diş Fırçalamamak Nelere Yol Açar?

Diş Hekimi Emek Külür, doğru teknikle fırçalanmayan dişlerin birçok hastalığa sebebiyet verdiğini ortaya koyuyor. Doğru diş fırçalamanın önemini vurgulayan Külür, bu rahatsızlıklardan bazılarını şöyle sıralıyor:

  • Kalp, böbrek hastalıkları ve romatizma gibi sistemik rahatsızlıklara sebep olur.
  • Diş plağı tam anlamıyla temizlenmez. Diş plağının tam temizlenmemesi, diş eti iltihabına yol açar.
  • Diş temizliğinin yapılamamasına neden olur ve ağız kokusuna sebebiyet verir.
  • Ağız kokusunun bir başka sebebiyse çürük dişlerdir. Çürük dişler, ağız bakımının doğru yapılmamasından kaynaklanmaktadır.
  • Ağızda doğru temizlenmeyen bakteriler, diş eti rahatsızlıklarına yol açar. Diş eti kanamaları, eti iltihabı, diş taşı gibi problemlerin oluşmasına neden olur.
  • Diş taşı oluşumunu hızlandırır. Diş taşları oluştuktan sonra sertleşmesiyle birlikte fırçalanarak geçmezler. Bu yüzden doğru diş fırçalama teknikleriyle diş taşı oluşumunun önüne geçilmelidir.

Nasıl Bir Diş Fırçası Tercih Edilmeli

Diş Hekimi Emek Külür, diş fırçası seçimi yaparken, yumuşak kıllara sahip diş fırçasının doğru bir seçenek olduğunu söylüyor. Orta ve sert kıllara sahip olan fırçalar, diş etlerini tahriş edebilir. Ayrıca bu fırçalar yanlış ve sert fırçalamama teknikleriyle birleşince diş minelerini aşındırır. İkinci bir önemli husus, diş fırçası kıllarının uçları yuvarlak bir yapıda olmalıdır. Yuvarlak yapılı kıllara sahip diş fırçaları, dişlerinizi nazikçe fırçalamanızı sağlar. Ayrıca yuvarlak yapılı kıllar, en derin ve ulaşılması güç noktalara bile girerek diş temizliğinin, derinlemesine yapılmasına olanak tanır.

Önemli bir diğer nokta da diş fırçası tercih ederken, güvenilir bir markayı tercih etmektir. Kalitesinden emin olmadığınız diş fırçası markaları, üretimde bazı kalite standartlarını karşılamadığından ötürü sağlığınız için tehlikeli olabilir. Ayrıca fırça kılları yuvarlak kesim olmayabilir. Bu da yukarıda bahsettiğimiz sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.

Diş Hekimi Emek Külür, en iyi diş fırçasının, düzenli ve doğru bir teknikle kullanılan diş fırçası olduğunu söylüyor. Düzenli ve doğru teknikle kullanıma yardımcı olan, nano teknolojik diş fırçası Misoka’yı hastalarına ve çevresine güvenle önerdiğini söylüyor.

Sizlerde sağlıklı gülüşlere sahip olmak istiyorsanız Diş Hekimi Emek Külür’ün önerdiği gibi günde bir kez ama doğru teknikle dişlerinizi fırçalamayı unutmayın, sağlıklı günler dileriz…