Güzellik merkezleri ve kliniklere cihaz üreten çok fazla medikal üretici varken, lazer epilasyon cihazı satın alma kararını vermek zor bir karar olabilir. Hangi cihaz en kalıcı ve doğru sonucu verir? Bu, kafanızı karıştırabilir. Lazer epilasyon cihazları söz konusu olduğunda, 3 farklı lazer dalga boyunda söz edilmektedir:

  • 750 nm Alexandrite lazer
  • 810 nm Diode lazer
  • 1064 nm ND: Yag Lazer

Farklı lazer cihazı seçenekleri arasında bu 3 lazer dalga boyunun dışına çıkmamak önemlidir. Uzun darbeli lazerler, profesyonel lazer cihazları için kullanılan özel bir teknolojidir.

Uzun darbeli lazer; lazer ışığının cilt üzerindeki bekleme süresinin daha uzun olduğu ancak hala hızlı bir şekilde etki ettiği anlamına gelir.

Lazer, bir saniyeden çok daha kısa bir süre boyunca cilt üzerinde durur ancak yine de çok etkilidir.

Profesyonel Lazer Cihazı Kullanımı Nasıl Olur?

Profesyonel lazer epilasyon cihazı satın almak istiyorsanız, aşağıdaki bilgiler işinize yarayabilir:

  • Tüm cihazlar, lazer cilde yayan bir başlık kullanır. Bu başlıkların teknolojisi arasındaki farkı anlamak da önemlidir.

Diode teknolojisini kullanan diode lazer cihazları, ultrason jeli sürüldükten sonra cilde buz başlık kullanılmasını içerir. Ultrason jeli sayesinde cihazın başlığı ciltte kolayca kayar ve soğutma teknolojisine sahip olduğundan, hastalar işlem sırasında acı ve ağrı konusunda daha konforlu bir deneyim yaşar. Diode lazerin bir avantajı da, işlem süresini kısaltması ve maliyeti azaltmasıdır. Maliyeti önemli ölçüde düşürdüğü için, işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Ayrıca, tüm cilt tiplerinde güvenli ve etkili olması ile de işletmeler tarafından son dönemde en çok tercih edilen lazer teknolojilerinden biridir.

Lazer Epilasyon Cihazları Nasıl Çalışır?

Lazer epilasyon cihazları üç temel bileşen olan su, oksihemoglobin ve melanini emerek çalışır. Çünkü, bu cihazlarda lazer dalga boyunun emdiği melanin miktarı önemlidir.

Bu özellik, özellikle koyu ciltlere lazer yaparken önemlidir. Bu nedenle, işletmeniz için bir lazer epilasyon cihazı satın alırken, bu üç temel bileşeni anlamanız gerekir.

Buz Başlıklı Diode Lazer Özellikleri

810 nm dalga boyu ile çalışan diode lazer epilasyon cihazları, en yaygın olarak kullanılan profesyonel lazer cihazlarından biridir.

Tüm cilt tiplerinde güvenli olması, etkili olması ile de lazer dalga boyu olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Ek olarak işletmenizdeki;

  • İş gücünü ve zamanını azaltır
  • Daha hızlı lazer epilasyon deneyimi sağlar
  • İşletme maliyetinden tasarruf sağlar

Maliyet tasarrufu sağlamasının dışında; bakım ve servisi azaltması, malzeme maliyetini düşürmesi, acı ve ağrıyı azaltması ile de avantajlıdır. Tüm bu özellikleri ile medikal merkeziniz için, diode lazer epilasyon cihazı en iyi alternatif olabilir.

En İyi Lazer Epilasyon Cihazları

Profesyonel lazer epilasyon cihazı seçimi yaparken, işletmenizde hangi cilt tiplerine uygulama yapacağınızı bilmeniz gerekir:

  • 755 nm Alexandrite

Oldukça yüksek bir melanin emilimi vardır. Yani, bazı cilt tipleri için etkiliyken bazıları için etkili değildir.

  • 8110 nm Diode lazer

Melanin emilimi orta seviyede olduğundan, her cilt tipinde etkili ve güvenli bir şekilde kullanılabilir. Melanin emilimi Alexandrite lazere göre daha düşük olsa da, koyu ciltleri için de uygundur.

  • 1064 nm Nd:Yag

Koyu tenli ciltler için güvenle uygulanabilir. Melanin emilimi daha düşük olsa da, açık renkli ciltlerde de kullanılabilmektedir.

Diode lazer cihazı etkili mi?

Diode lazer cihazı, yukarıda da bahsettiğimiz gibi her cilt tipinde uygulanabilir, dört mevsim uygulanabilir ve 810 nm dalga boyu ile çalışır. Bu da onu etkili, güvenli ve konforlu bir lazer epilasyon cihazı yapar.

Kıl köklerinin derinlerine inen dalga boyları ürettiğinden, koyu cilt tiplerinde etkili sonuçlar almak için de tercih edilebilir.

Lazer Epilasyon Cihazları Fiyatı

Profesyonel lazer epilasyon cihazları maliyeti yüksektir. Bununla birlikte, ortalama olarak fiyatlar 90 bin TL ile 300 bin TL arasında değişmektedir.