Evde bakım maaşı, kişi başına düşen gelir 2020 rakamı merak ediliyor. Engelli bakım maaşının ne kadar olduğunu ve 2020 yılında ne kadar zam geldiğini merak eden vatandaşlar, evde bakım maaşı kişi başına düşen gelir 2020 ne kadar oldu? engelli maaşı son dakika 2020 ne kadar oldu? Engelli bakım aylığı zammı oldu mu? Soruları yanıt arıyor. Asgari ücrete gelen zammın ardından evde bakım ve engelli bakım maaşları araştırılmaya devam ediyor. Engelli maaşının alınabilmesi için engelli olan kişinin hayatını sürdürdüğü evde kişi başı gelirin toplamının net asgari ücretin üçte birinde düşük olması şartı vardı. Asgari ücret arttıktan sonra bu sınır 609 liraya yükseldi.

ENGELLİ BAKIM MAAŞI NE KADAR 2020?

Yüzde 40 ile 69 arasında engeli olanların aylığı 509 TL’den 536 TL’ye, engeli yüzde 70 ve üzeri olanların maaşı ise 763 TL’den 804 TL’ye kadar ulaşabiliyor. 1.384 TL olan evde bakım desteğinin 1.457 olacağı kaydediliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı sorgulaması yapmak isteyenlerin E-Devlet üzerinden evde bakım maaşı ödeme bilgilerine bakabilecekleri kaydedildi. Sorgulamanın Ziraat Bankası üzerinden SMS yoluyla da sorgulanabildiği bilgisi paylaşıldı. Evde bakım, engelli bakım maaşlarını Ziraat Bankası’ndan alanların büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747’ye gönderebileceği ve maaşların yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabileceği belirtiliyor.