Ereksiyon nedir, halk arasında bilinen anlamıyla sertleşme, erkeğin cinsel anlamda uyarılması sonucu penise kan dolması ile penisin sertleşerek şekil değiştirmesidir. Ereksiyon halindeki bir penisin görüntüsü kişinin penis yapısına göre değişebilir. Bazı penisler normalde düzken sertleştiğinde aşağı yöne, yukarı yöne, yana doğru veya bükük bir şekil alabilmektedir.

Ereksiyon olması için, uyarılma sonrası atardamarlar aracılığıyla kan aniden penise pompalanır, penisin kavern odacıklarının duvarları gevşeyip genişlediği için içine daha fazla kan alır bu da penisin büyümesini sağlar.  Penisin en dışındaki sert kılıf ve zarlar gerilir, toplardamarlar kapanır ve penisin sertliğini uzun süre koruması sağlanır. Ereksiyon esnasında penise dolan kan bir süre orda kalır.

Ereksiyon bittiğinde,  penisin sertliğini kaybetmesi için, toplardamarların açılıp kanın boşalması gerekmektedir. Sonrasında kavern sistemlerin duvarları kasılıp büzüşerek küçülerek eski hallerini alırlar.

Ereksiyon, erkek sağlığı için çok önemlidir. Çünkü sürekli oksijen açısından zengin ve taze kanla dolar. Sağlıklı bir erkek gün içinde birden fazla kere ereksiyon olabilir ve bunların yarısı uykuda gerçekleşir.

Ereksiyon Çeşitleri Nelerdir?

Noktürnal penil şişkinliği (sabah sertleşmesi): Uyku halindeyken veya uyanıldığında gerçekleşen ereksiyonlara verilen isimdir.

Yarı ereksiyon:  Penisin, az çok sertleşmiş ama tam bir ereksiyon halinde olmaması durumudur.

Refleksojen ereksiyon: Fiziksel temas sonucunda ortaya çıkan ereksiyonlara verilen addır.

Psikojenik ereksiyonlar: Görsel-İşitsel uyarımlar sonucunda olan ereksiyonlardır.

Ereksiyon sorunu nedir?

Ereksiyon sorunu penisin sertleşememesi anlamına gelir. Penis sertleşmeden cinsel birleşme sağlanamadığı için ereksiyon sorunu bir cinsel problemdir. Altında farklı nedenler yatan bu sorun, penisin sertleşememesi ya da sertliğini uzun süre muhafaza edememesi şeklinde görülür. Ereksiyon sorunu geçici olabileceği gibi kalıcı da olabilmektedir.

Ereksiyon sorununun nedenleri?

1) Psikolojik nedenler

Çiftlerin arasında yaşanan sorunlar, kişilerin psikolojik açıdan kendilerini güçsüz hissetmeleri, özgüven sorunları, stres, endişe, başarısızlık korkusu bu nedenlerden bazılarıdır. Psikolojik nedenler yüzünden erkek beynine uyaranlar gitmemekte bu da uyarılmanın önüne geçmektedir. Uyarılma olmadığında ereksiyon olmamaktadır.

2) Fiziksel Nedenler

Kalp damar hastalıkları özellikle damar sertliği, nörolojik rahatsızlıklar(Omurilik yaralanmaları, beyin damar hastalıkları, multiple skleroz gibi ), bazı cerrahi müdahaleler, bazı ilaçlar (yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve psikiyatrik ilaçlar), hormonal bozukluklar, yaralanmalar, ışın tedavisi

3) Yaşlılık

Yaş, ereksiyon sorununun ilk nedenlerinden biridir. Yaş ilerledikçe ereksiyon sorununda artış görülmektedir.

4) Yaşam tarzı

Düzensiz uyku, sağlıksız beslenme, sigara, uyuşturucu ve alkol kullanımı, hareketsizlik

Ereksiyon Sorunu Tedavi Yöntemleri

Ereksiyon sorunu tedavisi, altında yatan nedene bağlı olarak değişmektedir. Tanı konulduktan sonra öncelikle kaynağa dair çözüm yolları uygulanmalı sonrasında ereksiyon sorunu çözümüne gidilmelidir. Ereksiyon sorunu tedavi yöntemlerinin başında ilaç tedavisi gelmektedir. Avanafil, Tadalafil, Sildenafil, Vardenafil ilaçlar ereksiyon sorununu geçici olarak çözebileceğiniz ilaçlardır. Bir diğer yöntem de penil implantdiğer adıylapenis protezi tedavisidir. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen bu protez de kesin sonuç garantili değildir. Bunların dışında cerrahi müdahaleler de ereksiyon sorunu için tedavi yöntemleridir. Ama tüm bu tedaviler, yan etkileri, riskleri ve başarı oranları yüzünden çok başarılı tedavi yöntemleri değildir.

Ereksiyon Sorunu için ED SWT Tedavisi

Ereksiyon sorunu için en kalıcı çözüm sunan  ED SWT tedavisi, bir çeşit şok dalga tedavisidir. Vakanın durumuna göre değişen seanslarda uygulanan, penisin belli bölgelerine yollanan şok dalgalar ile kanlanmanın gerçekleşmesini sağlayan bir tedavi şeklidir. Günlük hayatınızı eklemeyecek şekilde düzenlenen 20 dakikalık seanslarda gerçekleşen uygulama, en başarılı ereksiyon sorunu tedavi yöntemidir.