İş adamı Eyüp Sabri Göncü kimdir sorusunun yanıtı araştırılıyor. Eyüp Sabri Göncü hangi sektörde faaliyet göstermektedir sorusunun cevabı merak ediliyor. 1978 doğumlu olan Eyüp Sabri Göncü, Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini ise mühendislik fakültesinde tamamlayarak eğitimine Amerika ve İngiltere’de devam etmiştir. İngiltere’de Msc of Management master programını başarıyla tamamladıktan sonra ise aile şirketlerinde görev almak üzere Türkiye’ye dönmüştür.

Eğitim hayatının tümünde aktif bir şekilde sosyal aktiviteler içerisinde yer alan Göncü, öğrenci kulüplerinde çeşitli başkanlık görevlerini de yerine getirmiştir. Bu görevleri sırasında çeşitli söyleşi, gezi ve konferans gibi etkinlikleri düzenlemesinin yanında özellikle öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları işsizlik sorunları ile ilgilenmiştir.

Eyüp Sabri Göncü Kimdir?

2004 yılında Türkiye’ye dönen ünlü iş insanı çalışma hayatına aile şirketlerinin yönetimiyle göreve başlamıştır. Birçok farklı alanda faaliyet gösteren aile şirketlerinin faaliyet alanlarının içerisinde iplik imalatı, aşı imalatı ve inşaat sektörü bulunmaktadır. Aile şirketinde görev aldığı esnada maliyet yönetimi, enerji verimliliği ve insan kaynaklarının verimli kullanılması alanlarında kendini geliştiren Göncü, bu bilgi birikimi ile aile şirketlerinin üretim kapasitelerini ve kârlılık oranlarını büyük bir hızla arttırmıştır.

Şanlıurfalı başarılı iş insanı Göncü birçok farklı alanda adından söz ettirmeyi dünya çapında başarmıştır. Yürüttüğü tüm faaliyetlerde, dünyanın birçok bölgesinde etkileme gücü olan birbirinden farklı projeleri tamamlamıştır. Biyoteknoloji başta olmak üzere inşaat ve tekstil sektörlerinde de birçok alanda ki ilklerin altında Göncü’nün imzası bulunmaktadır.

Başarılı iş yaşamının yanında sosyal alanlarda da bulunmayı tercih eden Eyüp Sabri Göncü, 2013 ile 2016 yılları arasında İstanbul’da faaliyet gösteren Şanlıurfa Dayanışma Derneğine de başkanlık yapmıştır. Başlık süresi boyunca Şanlıurfalı öğrencilere eğitim hayatlarını devam ettirebilmeleri için burs imkanı sağlamıştır.

Eyüp Sabri Göncü Hangi Sektörde Faaliyet Göstermektedir?

2015 yılına kadar aile şirketinde başarılar ile yürüttüğü görevinden ayrılan Göncü, aynı yıl tüm yatırımlarını kullanarak Dollvet Üretim Kampüsü’nün tüm hisselerini almıştır.

2002 yılından bu yana hizmet vermekte olan Dollvet Üretim Kampüs’ü, Göncünün yönetimi altına girdikten sonra ise çok büyük atılımlara imza atmıştır. Merkez ofisi İstanbul’da, üretim tesisleri ise Şanlıurfa’da yer alan tesis şu anda ruhsatlı 33 aşı ve 3 test kiti ile üretimine başarı ile devam etmektedir.

Eyüp Sabri Göncü’nün yönetimi altında bulunan Dollvet Üretim Kampüs’ü biyoteknoloji alanında dünyanın en iyi 20 firması arasında ki yerini almıştır. Firma Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmış AR-GE belgesine sahip olmasının yanında Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’ya bağlı akredite GMP standartlarındaki aşı firması olma özelliğini de taşımaktadır.

Göncü’nün yönetimi altında ki Dollvet Üretim Kampüsü’nün birçok farklı başarısının bulunmasına rağmen dünya çapında adından söz ettirmesini sağlayan en önemli etken, 2018 yılında Avrupa Birliği tarafından açılan ve birliğin tarihinde ki en büyük ihaleyi kazanmış olması bulunmaktadır. Bu noktadan sonra şirketin cirosunun kayda değer bir şekilde artması sebebiyle özellikle fon şirketlerinin yakın markajı altına girmiştir.