Son dakika İzmir haberleri… Fahrettin Altay - Narlıdere Metro durakları ve Narlıdere Metro bitiş tarihi soruları yanıt buldu. Fahrettin Altay - Narlıdere Metro hattında inşaat çalışmalarının yüzde 82’si tamamlandı. 14,5 kilometrelik ikinci ve son tünel de Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye ulaştı. Tünel kazılarının tamamlanması sonrasında 7 istasyonda çalışmalar hızlandı. Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı’nda hizmete alınması planlanan metro hattında, aktarma bölgelerinde tam otomatik kapalı otoparklar yapılacak. Balçova İstasyonu’nda 498 araçlık, Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu’nda da 207 araçlık otopark inşa edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon, 2018 yaz aylarında temeli atılan metro hattında tüm tünel işlerinin bittiğini, istasyon yapımlarına devam edildiğini bildirdi. Ergenekon, “Şehitlik İstasyonu'nun kaba inşaatı 2 ay içinde tamamlanacak. Şu an 4 tane istasyonumuzda kazıları tamamlandı. Bunların inşaatlarına başlayacağız. Hedefimiz Cumhuriyetin 100. Yılında, 2023'te metroyu vatandaşlarımızın kullanımına açmak” dedi.

Fahrettin Altay - Narlıdere Metro bitiş tarihi

Fahrettin Altay - Narlıdere Metro bitiş tarihi 2023 olacak. Şu an Balçova ile Narlıdere Kaymakamlık istasyonlarında tünel açma makinesi çalışıyor. Balçova'da 498 araçlık, Narlıdere Kaymakamlık'ta da 207 araçlık otopark yapılacak.

Fahrettin Altay - Narlıdere Metro durakları istasyonu

  • Balçova İstasyonu: Kazılar ve tünel beton imalatları tamamlandı. İstasyon aç-kapa kazı destekleme imalatı bitirildi. İkinci tünel açma makinesi (TBM) çıktıktan sonra konveyör bantlar çıkarılıp kaba inşaata başlanacak.
  • Çağdaş İstasyonu: İstasyon tünel kazıları tamamlandı, tünel beton imalatları sona erdi. İstasyon konkors (insanların toplanma veya geçişleri için planlanmış açık plan geniş bölge) yapısı kaba inşaatı yüzde 90 oranında tamamlandı.
  • DEÜ İstasyonu: İstasyon tünel kazıları ve tünel beton imalatları ile istasyon konkors yapısı kazık imalatları tamamlandı. İstasyon ve bağlantı tünel kazıları devam ediyor.
  • Güzel Sanatlar Fakültesi İstasyonu: İstasyon tünel kazıları ve tünel beton imalatları ile istasyon konkors yapısı kazık imalatları tamamlandı. İstasyon kazı çalışmaları devam ediyor.
  • Narlıdere İstasyonu: İstasyon tünel kazıları tamamlandı. İnvert (tünel temeli) ve tünel beton imalatları tamamlandı. Konkors yapısı kazık imalatları sona erdi. İstasyon kazı çalışmaları devam ediyor.
  • Şehitlik İstasyonu: İstasyon tünel kazıları tamamlandı. İnvert (tünel temeli)  ve tünel beton imalatları ise yüzde 98 oranında, istasyon konkors yapısı kazık imalatları ve kazı çalışmaları tamamlandı. Konkors yapısının betonarme inşaatı devam ediyor.
  • Kaymakamlık İstasyonu: İstasyon tünel kazı çalışmaları için şaft imalatı ile tünel kazı çalışmaları tamamlandı, betonarme imalatlar tamamlanma aşamasında. Tünel imalatlarını tamamlayan tünel açma makinesi (TBM) demonte edilerek çıkarılıyor. İstasyon kazık imalatları ve konkors yapısı kazıları tamamlandı. Betonarme imalatlara başlandı.

son dakika izmir haberleri