Google’ın sunduğu reklam destekli ücretsiz e-mail hizmeti olan Gmail’de en çok merak edilen konular cevap buldu. Telefondan ve bilgisayardan Gmail hesap silme yöntemleri, Gmail hesap kurtarma nasıl yapılır ve Gmail hesap adı değiştirme ipuçları hakkındaki soruların yanıtları ortaya çıktı.

Gmail’de birden fazla mail hesabı olup, bu maillerden birini silmek isteyenler, yanlışlıkla silinen bir mail hesabını yeniden aktif etmek ve kurtarmak isteyenler ile Gmail’de bulunan hesabının adını değiştirmek ve bilgilerinde güncelleme yapmak isteyenler için pratik yöntemler belli oldu. Bu işlemlerin en kolay şekilde nasıl yapıldığını adım adım ilerleyerek istediğiniz işlemi kolayca gerçekleştireceğiz.

Gmail hesabınız ile ilgili aklınıza takılan silme, kurtarma ve ad değiştirme işlemlerini Google tarafından işaret edilen en pratik yöntemlerle çözebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımları açık olarak madde madde yazıyor ve şifresini unuttuğunuz bir hesapla ilgili nasıl işlem yapacağınızı anlatıyoruz.

Gmail hesap kurtarma nasıl yapılır?

Gmail hesabını kurtarmak isteyenler bunu artık kolaylıkla yapabiliyor. Hesap şifresini ve kullanıcı adını unutanlar ya da telefonuna doğrulama kodu alamayanlar için kurtarma işlemlerinin nasıl yapılacağı pratik olarak anlatılıyor. Mail adresinizi hatırlamıyor iseniz, kullanıcı adınızı tespit edebilmek için mailde kayıtlı telefon numarasını ya da kurtarma mailini bilmeniz gerekiyor. Bu bilgilerle kurtarmanın ilk aşamasını geçebilir, hesabınızda bulunan tam adınızı da girerek, mail hesabınızla eşleşen kullanıcı adlarına bakabilirsiniz ve hesabın size ait olduğunu onaylayabilirsiniz. Bu işlemin ardından ise mailinizi kurtarabilirsiniz.
Ya da yeni silinen Gmail hesabınızı kurtarmak isterseniz bunun da pratik bir yolu var. Gmail’in yönlendirdiği kurtarma sayfasına girerek sorulan soruları yanıtlayabilir, hesabın size ait olduğunu onaylayabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından hesabınız yeniden aktif olacaktır.

Gmail hesap silme

Gmail hesabınızı silmeden önce Google veri indirme aracı yardımı ile hesabınızdaki mailleri ve bilgileri yedekleyebilirsiniz. Bu işlemin ardından Gmail hesap silme çok kolay. Mailinizi açarak ayarlar bölümünde bulunan Google Hesabı bölümünü açabilir, veri ve kişiselleştirme bölümüne girebilir, hesabınızı silme seçeneğine basabilir ve ardından ‘sil’ komutunu vererek silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Gmail hesap adı değiştirme yöntemi

Gmail hesabınızdaki adı kolayca değiştirebilirsiniz. Ayarlar kısmında bulunan;

  • ‘tüm ayarları göster’ bölümüne girebilir,
  • burada bulunan ‘hesaplar’ sayfasına tıklayabilir,
  • ‘postaları şu adresten gönder’ bölümünde bulunan
  • ‘bilgileri düzenle’ sayfasına girerek,
  • mail gönderimlerinde görülecek ismi bu alana girebilirsiniz.

Son yapacağınız işlem ise ‘değişiklikleri kaydet’ düğmesine basmak olacak. Bu işlem ile hesap adınız değişecektir. Hesap adınız değişmiyor ve uyarı mesajı alıyorsanız bunun da birkaç sebebi olabilir. Adınızı kısa zaman içinde çok kez değiştirdiyseniz ya da Google Workspace hesabı kullanıyorsanız isim değişikliği yapamazsınız.