Gold Medikal CEO’su Halil YILMAZ, gazetemize özel olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. Son dönemde yaşanan zamlar, dövizde yaşanan hareketlilik herkesi etkilediği gibi biz medikal ürün satıcılarını da olumsuz yönde etkiledi. Bizim dışımızda tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan engelli vatandaşlar, bu ürünlere ulaşmakta ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta. Bizler firma olarak 2022 yılı sonuna kadar seçili tekerlekli sandalye modellerinde engellilere %25 indirim kampanyası yapmaya karar verdik.

Gönlümüzden geçen indirim oranı daha fazlaydı ancak bizlerde firma olarak şartlarımızı zorlayarak bu indirimi yaptık. Tekerlekli sandalye alacak olan engelli yurttaşlara umarız bu indirim bir alım fırsatı olur. Tekerlekli sandalye modellerimizi incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://goldmedikal.com/tekerlekli-sandalye

Tekerlekli sandalyeyi kimler kullanır?

Engelli veya yürümekte zorluk çeken hastalar, kaza sonrası ayak kırığı vb. gibi yaralanması olan kişiler tekerlekli sandalye kullanır. Bu kişiler mobilete ihtiyaçlarını karşılamak adına sürekli ya da belli bir süre tekerlekli sandalye kullanır.

Tekerlekli sandalye çeşitleri

Genel bir tabir olan “tekerlekli sandalye” kendi içerisinde birçok çeşide ayrılır. Kullanım amacı, kullanacak kişinin el, kol becerisine göre bu çeşitlerden biri tercih edilir.

SINIFLANDIRMA

  • Standart tekerlekli sandalye
  • Katlanır tekerlekli sandalye
  • Aktif tekerlekli sandalye
  • Refakatçi kullanımlı tekerlekli sandalye
  • Banyo Tuvalet tekerlekli sandalyesi
  • Pediatrik (çocuk) tekerlekli sandalyeleri

Tekerlekli sandalye ölçüleri

Standart bir tekerlekli sandalyenin oturma genişliği “içten içe 46 cm” toplam genişlik “dıştan dışa 63 cm” toplam yükseklik “aşağıdan yukarıya 91 cm” toplam uzunluk arkadan öne 94 cm dir.

Tekerlekli sandalye ölçüsünde “oturma genişliği” ilk dikkat edilecek ölçü alanlarından biridir. Minimum 20 cm maksimum 60 cm olan tekerlekli sandalye oturma genişlikleri genel sandalye genişlikleridir. Bununla birlikte “kişiye özel ölçülerde” üretilen sandalyelerde vardır.

Kullanıcının konforu için tekerlekli sandalyenin oturma genişliği, sırt yüksekliği, oturma derinliği gibi ölçülerinin kullanıcının beden ölçülerine yakın ölçülerde olması gerekmektedir. Zira bu ürünler kullanıcılar için bir mobilizasyon cihazı olmanın ötesinde bedenlerinin bir parçası gibidir. Daha anlaşılır bir ifadeyle üzerinize dar bir gömlek, bol bir pantolon giydiğinizde nasıl ki kendinizi rahat hissedemezseniz, sizin ölçülerinize uymayan bir tekerlekli sandalye kullandığınızda / satın aldığınızda kendinizi rahat hissedemeyeceksiniz.

Bu ölçülerinin kullanıcının bedenine uygun olmaması sadece konforlu bir oturma için değil aynı zamanda sağlıklı bir omurga yapısı içinde çok önemlidir. Yanlış sandalye seçimi çoğu kullanıcıda yanlış oturma pozisyonuna bağlı olarak kişide skolyoz vb. gibi omurga eğriliklerine yol açmaktadır.

Özellikle gelişme cağındaki çocuklar için tekerlekli sandalye alınırken Anne Babalar, bir beden büyük olsun gelecek seneye de giyer mantığıyla hareket ederek çocuklarının beden ölçüsünün bir boy büyüğünü almak isterler. Oysa bu son derece yanlış bir düşüncedir. Büyüme çağındaki çocuklar için alınan, sandalyeler çocukların yaşına, kilosuna, beden ölçüsüne uygun olmazsa sandalye ve çocuk bedeni arasındaki ölçü uyumsuzluğu yetişkin bedenine göre omurgada çok daha ciddi bozulmalara neden olabilir.

Tüm bunlarla birlikte bedenimizin bir parçası olan tekerlekli sandalyeler bize yaşam boyu eşlik edecek ürünler oldukları için bu ürünlerin yaşam alanlarımızın ölçüleriyle de uyumlu olması gerekmektedir.

Örneğin ev içerisinde kapılardan rahat bir şekilde geçebilecek kapı genişliklerine özellikle de banyo tuvalet kapılarından sığacak ölçülerde olup, yemek masası gibi masa çeşitlerinin altına girecek özellik ve ölçülere uygun olması gerekmektedir.

Tekerlekli sandalye nasıl katlanır?

Sandalyenin frenleri kapatılır, kolçakların iç kısmından (sağ ve sol her iki taraftan) tutularak oturma yerindeki minder yukarı doğru çekilir. Bu işlem yapılırken ayaklıkları içe doğru kapatmayı ihmal etmeyin.

Sandalyenin katlanma işlemi bu kadar basit. Ancak çoğu kullanıcı tekniğini bilmediği için katlama sırasında çok fazla efor sarfederek hem kendilerini yorarlar hemde sandalyeye zarar verebilirler.

Tekerlekli sandalye nasıl açılır?

Üst kolçakların iç kısmında bulunan oturma yerinin kenar çubuklarına üsten aşağı doğru baskı uygulanınca manuel tekerlekli sandalye açılarak kullanıma hazır hale gelir.

Tekerlekli sandalye fiyatları

Alınacak tekerlekli sandalyenin çeşidine, kalitesine, üründe kullanılan metal alışımın türüne göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Genel bir fiyatlandırma yapmak için 2021 yılı güncel tekerlekli sandalye fiyatları için minimum 450 TL, maksimum 26 bin TL arasında olduğu söylenebilir.

Fiyatı belirleyen unsurlar / özellikler

Fiyatları belirleyen en büyük unsur üründe kullanılan malzemenin çeşidi ve kalitesidir. Alüminyum, çelik, karbon, titanyum vb. gibi metallerden imal edilen tekerlekli sandalyeler imalatta kullanılan metalin kalitesine göre ürün fiyatı yukarı ya da aşağı çekilir.

Hafiflik ve işlevsellik:

Manuel tekerlekli sandalye fiyatlarını belirleyen bir diğer önemli unsur ise hafiflik ve ürünün işlevsel özelliğidir. Örneğin bir omurilik felçli kişi için standart sandalye omurilik felçli kişinin ihtiyaçlarını karşılarken, ALS, Serepral palsi vb. gibi hastalığı olan engelli bireyler için daha baş boyun destekli, kişinin dik durmasını sağlayıcı kemer vb. gibi özellikleri olan sandalye modelleri gerekmektedir.

Hafiflik ve dayanıklılık: Alüminyum gibi hafif malzemeden üretilen tekerlekli sandalyelerin toplam ağırlığı çok hafiftir ancak dayanıklı değildirler. Üreticiler kullanıcılarında isteği doğrultusunda hem hafif hemde dayanıklı manuel sandalye üretebilmek için güçlendirilmiş alüminyum vb. gibi özel metaller kullanarak bu sorunu ortadan kaldırmışlardır. Ancak hafifliği sağlamak adına kullanılan özel metallerin maliyete yansıması nedeniyle hafif tekerlekli sandalyelerin fiyatları genellikle yüksek olur. Genel geçer kural: Ne kadar hafif o kadar pahalı! Kullanıcı açısından ise, ne kadar hafif o kadar rahattır!

İndirimli tekerlekli sandalye modelleri Gold Medikal’de

Fiyatların değişken olduğunu üst paragrafta belirtmiştik. Buna rağmen Gold Medikal firması olarak sizlere en uygun fiyata, kredi kartına peşin fiyatına taksit avantajıyla tekerlekli sandalye temin edeceğimizi bilmenizi isteriz. Buna ek olarak yıl içerisinde düzenlediğimiz kampanyalarda “indirimli tekerlekli sandalye” fırsatı sunduğumuzu da hatırlatmak isteriz.

Ayrıca şu kategoride “indirimli tekerlekli sandalye” modellerimizi inceleyebilirsiniz https://goldmedikal.com/ucuz-tekerlekli-sandalye

Gold Medikal kamuoyuna saygıyla duyurur.