Guggenheim Müzesi sanal gezi adresi ortaya çıktı. Guggenheim Müzesi Bilbao nerede, sanal tur 2021 detayları nedir sorusu yanıt buldu. İspanya’nın Bask bölgesinde, Bilbao şehrinde, modern bir sanat müzesi olan, 11 bin metrekare alana yayını Guggenheim Müzesi, Amerikalı bir vakıf olan Solomon R. Guggenheim Vakfı’nın dünyanın farklı noktalarında bulunan müzelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Kıvrılınca daha çok yük taşıyabilen bir kağıt formunda olan müze binasının duvarları da ağırlığını taşıyabilmesi için kıvrımlı bir yapıya sahiptir.

Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi bir mimar olan Frank Gehry tarafından tasarlanan ve 1997 yılında tamamlanan binanın inşaatı 4 yıl sürmüştür. Bilbao şehrinin en önemli görülmeye değer mekanları arasında sayılan müzenin odak noktası yirminci yüzyıl çağdaş sanat eserleridir. Müzede, yerleştirme, video ve benzeri sanat objeleri, resim ve heykellerden daha fazladır. Guggenheim Müzesi’ni online olarak, sanal tur yapmak isteyenler için adres paylaşıldı. Müzeye sanal gezi yaparak eserleri yakından inceleme fırsatı bulunabiliyor. Müze dışında en çok dikkat çeken eser, rengarenk çiçeklerden yapılmış dev bir yaptı köpektir.

Puppy adını taşıyan ve Jeff Koons tarafından yapılan eserde bilgisayar modellemesi kullanılmış, geçmiş ile gelecek sentezlenmiştir ve müzenin ana girişinde yer almaktadır. Ayrıca müzenin arka tarafında 9 metrelik dev bir örümcek heykeli bulunmaktadır. Maman adını taşıyan ve Louise Bourgeois tarafından yapılan eserde, karnında yumurtalarını taşıyan örümcek, yumurtalarını her an korumaya hazır, saldırgan bir tavırla beklemektedir. Müze dışında ayrıca Anish Kapoor, Fujiko Nakaya, Daniel Buren eserleri de yer almaktadır.

Guggenheim Müzesi Bilbao

Guggenheim Müzesi Bilbao nerede?

Guggenheim Müzesi İspanya’nın Bilbao şehrindedir. Bilbao’nun şehir merkezinde bulunan müze Nervión Nehri'nin hemen yanında bulunuyor. Guggenheim Müzesi ayrıca New York, Venedik, Las Vegas, İngiltere, Meksika, Litvanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya’da da var.

Guggenheim Müzesi sanal gezi, sanal tur 2021

Guggenheim Müzesi sanal gezi, sanal tur 2021 adresi Google tarafından paylaşıldı. Google’un sanat sayfasında yer alan Guggenheim Müzesi linkine tıklayarak hem müzenin tüm özelliklerini inceleyebilir, hem müzede yer alan sanat eserlerinin listesini görebilir hem de müzeye sanal gezi yaparak detaylı inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Guggenheim Müzesi sanal gezi için tıklayın

Guggenheim Müzesi içinde yer alan eserler

  • The Matter of Time (Richard Serra)
  • Jenny Holzer’in LED enstalasyonları
  • Eduardo Chilliada eserleri
  • Seascape (Gerard Richter)
  • The Renowned Orders Of The Night (Anselm Kiefer)
  • Large Blue Anthropometry (Yves Klein)
  • One Hundred and Fifty Multicolored Marilyns (Andy Warhol)

orsay müzesi sanal tur gezi