Sondakikaizmir.com ÖZEL HABER | İzmir'in Konak ilçesi, Güneşli Mahallesi, Halide Edip Adıvar Caddesi üzerinde, 21 Temmuz 2019 Pazar günü yaşanan arbede sonucunda 57 yaşındaki Gürcan Karatosun isimli adam, yaşamını yitirmişti. Trafikte yol verme kavgası tartışması sonrası Gürcan Karatosun'u darp ettiği iddiasıyla Ramazan Çoban, Bahattin Nalcı ve A.Ö. isimli kişiler gözaltına alınmıştı. Ramazan Çoban ve Bahattin Nalcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, A.Ö. ise serbest bırakılmıştı.

Savcılığın iddianamesinde, kamera kayıtları üzerinde yapılan bilirkişi incelemesinde Ramazan Çoban ve Bahattin Nalcı'nın Gürcan Karatosun'u darp etmediği, Gürcan Karatosun'a tekme atan kişinin A.Ö. olduğu yer aldı. Savcılık, iddianamesinde tüm sanıkları "kasten adam öldürme" ve "kasten yaralama" suçlamasıyla mahkemeye sevk etti. Savcının iddianamesinin ardından mahkeme, A.Ö.'nün yakalanmasına karar verdi. A.Ö. kısa süre içinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAVCI, RAMAZAN ÇOBAN VE BAHATTİN NALCI'NIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Olayla ilgili ilk duruşma İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcı, duruşmada, "Dinlenen tanık beyanına bir diyeceğimiz yoktur. Ölenin kardeşleri Ahmet Karatosun ve Ercan Karatosun'un gelecek celse müşteki sıfatıyla çağrılarak dinlenmeleri, olay yeri kamera görüntülerinin bilirkişiye verilerek çözümünün yaptırılması, sanık A.Ö.'ye atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu, kanunda öngörülen ceza miktarı, kaçma şüphesi de dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına, sanıklar Bahattin Nalcı ve Ramazan Çoban'ın atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu, suç vasfının değişmesi durumu da dikkate alınarak atılı suçtan tahliyelerine karar verilmesi talep olunur." ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanık Ramazan Çoban'ın avukatı Ahmet Önen, "Müvekkilim sadece Alican ile bir münakaşa ve arbede yaşamıştır. Maktulün bulunduğu yere arkası dönüktür. Tüm deliller bunu desteklemektedir. İddianamede muhtemel gerekçeden bahsedilerek 6 aydır tutuklu kalmıştır. Müvekkilimizin düzenli bir hayatı vardır. Değiştirilebilecek bir delil yoktur. Bu nedenle tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

RAMAZAN ÇOBAN VE BAHATTİN NALCI'YA TAHLİYE KARARI

Savunmaların yapılmasının ardından mahkeme heyetini ara kararını açıkladı. Heyet, sanıklar Bahattin Nalcı ve Ramazan Çoban açısından suçun niteliğinin değişme ihtimali göz önünde bulundurularak tahliyesine, A.Ö.'nün suçun vasfı ve kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut bulgular nedeniyle kaçma şüphesi dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti bunun yanı sıra, kamera görüntüleri ile bilirkişi raporlarının arasındaki çelişkinin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu Müdürlüğüne veya İzmir Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilmesini kararlaştırdı.

Bir sonraki duruşma, 31/03/2020 günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

RAMAZAN ÇOBAN'IN AVUKATI AHMET ÖNEN, SONDAKİKAİZMİR.COM'A KONUŞTU

Sondakikaizmir.com, mahkeme kararı sonucu tahliye edilen Ramazan Çoban'ın avukatı Ahmet Önen'e ulaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Önen, "Dosyadaki deliller, savunmalarımız ve kamera görüntüleri incelendiğinde, müvekkilimin maktül Gürcan Karatosun'a herhangi bir müdahalesinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Müvekkilim yönünden suçun vasfı değiştiğinden savcılığın da talebiyle müvekkilim tahliye edilmiştir. Belirtmek isterim ki, müvekkilim ilk yardım bilgisi de bulunduğundan maktüle ilk müdahalede bulunan kişidir. Müvekkilimin tahliye edilmesinden dolayı memnunuz. Müvekkilin tahliyesi ile adalet tecelli etmiştir. Soruşturma başında bazı yayın organları tarafından yargısız infaz yapılarak müvekkilim hakkında asılsız haberler ortaya çıkmıştır. Yargılama esnasında toplanan deliller gerçeği ortaya çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Ramazan Çoban'ın avukatı Ahmet Önen

YASAL UYARI: BU HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ