Hazır Ofis Nedir?

Hazır ofis yeni iş kuracak ya da işyerini değiştirecek birçok insanın ilgisini çeken bir konu. Bu çok normal çünkü hazır ofisler müşterilerine birçok kolaylık vaad ediyor. Peki nedir bu hazır ofis? Hazır ofis ofis çözümü sağlayıcıları tarafından önceden hazırlanmış, müşterilerine üyelik modeli ile kiralama fırsatı sunan hazır çalışma alanlarıdır. Hazır ofis kiraladığınınızda ofisin fiziki sorumluluğu hazır ofis hizmetini sunan şirkete aittir. Adı üstünde hazır, sizin hiçbir şeyi düşünmeniz gerekmez. Ofisin bütün masrafları sizin üyelik için ödediğiniz fiyata dahildir. Size uygun hazır ofisi seçersiniz ve kullanmaya başlarsınız. Tabi her şeyde olduğu gibi size uygun hazır ofisi seçmenin de incelikleri var. CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu bu yazımızda hazır ofis kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Fiziki ihtiyaçlarınızı iyi hesaplayın

hazır ofis kullandığınızda bir ofis kurmanın külfetinden kurtulmuş olursunuz. İhtiyacınız olan her şeye hazır bir şekilde size sunulur. Bunun yanında devamlılık için takip etmeniz gereken fatura, bakım ve onarım gibi külfetlerden de kurtulmuş olursunuz. Çünkü hazır ofis sağlayıcınız bütün fiziksel ihtiyaçlarınızı ve ödemelerinizi tek üyelik altında toplar ve her şeyi size hazır olarak sunar.

Bu ayarlamalarda değişiklik yapamazsınız. Her şey size hazır olarak sunulduğu için fiziksel ihtiyaçlarınızı önceden hesaplamış olmanız büyük önem taşır. İşiniz için ihtiyaç duyacağınız fiziksel ekipmanları ve alanı doğru şekilde hesaplanız gerekir çünkü hazır ofisi olduğu gibi kullanmanız gerekir. Size uygun hazır ofisi bulabilmek için ihtiyacınız olanları önceden hesaplamak hazır ofis sağlayıcılarının size en uygun çözümü bulmasına yardımcı olacaktır. Örneğin müşterileri ile görüşme sağlaması gereken bir işiniz var ise toplantı odasına sahip bir çalışma ofisi kiralamanız önem taşır.

Talepkar olun

Hazır ofis sağlayıcıları bünyelerinde birçok hizmeti barındırırlar. Kendinize bir yer ararken bu hizmetlerden faydalanmayı ihmal etmeyin ve talepkar olun. Markette çok fazla hazır ofis sağlayıcısı mevcut, sizin istediğiniz bütün hizmetleri sağlayacak bir yeri bulana kadar daha azıyla yetinmeyin ve aramaya devam edin.

Ortak çalışma alanlarının avantajlarını kullanın

Hazır ofis sağlayıcıları genelde sadece hazır ofis çözümleri sunmazlar. Büyük mimari tasarıma sahip alanlarında hazır ofisin yanında ortak çalışma alanı, sanal ofis, coworking seçenekleri, açık ofis, paylaşımlı ofis gibi hizmetler de sunarlar. Bunların var olduğu kompleksler büyük bir ortak ofis olarak değerlendirilebilir. Ortak çalışma alanları networking için sizin en büyük yardımcınız olabilir. Buralarda kahve molalarında bir sürü insanla tanışabilir, farklı disiplinlerde çalışan girişimciler ile fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

CoBAC Workspace

CoBAC Workspace çalışma deneyimini bir üst seviyeye taşımak isteyen herkese bir coworking deneyimi sunuyor. İstanbul’un merkezi Eminönü’nde ve Haliç'e bakan konumu ile üyelerine ortak çalışma alanlarından daha fazlasını vadediyor. Bünyesinde toplantı odaları, podcast odası ve konferans salonu gibi imkanları barındıran CoBAC; üyelerine çeşitli üyelik seçenekleri sunuyor. Özel Ofis, Özel Masa, Paylaşımlı Masa, Flexi Üyelik (Esnek Üyelik), Sanal Ofis ve MeetBAC üyelikleri ile CoBAC’te herkese göre bir yer var.