Yeni nesil ofis anlayışı olarak kabul edilen hazır ofisler son zamanlarda en çok tercih edilen ofis türüdür. Dolayısıyla hazır ofis fiyatları ve hazır ofis avantajları en çok merak edilen konulardan. Bu yazımızda sizlere hazır ofis nedir? Maliyetleri nelerdir? Ne gibi avantajlar sağlar? Bunlardan bahsedeceğiz.

HAZIR OFİS NEDİR?

Kiraladığınız süre boyunca size tahsis edilmiş, donamlı bir ofis için gerekli olan yazıcı, tarayıcı, fotokopi gibi araçların ve ofis mobilyalarının bulunduğu, genellikle prestijli lokasyonlarda bulunan, temizlik, güvenlik gibi hizmetlerin kiralayan firma tarafından sağlandığı yeni nesil ofis konseptidir.

Hazır ofislerde; bir ofiste ihtiyaç duyabileceğiniz tüm araç gereçler ve donanımlar bulunur. Ayrıca ofiste çalışanlara çay, kahve gibi ikramlar da sunulur.

Hazır ofis firmaları tarafından görevlendirilen bir asistan tarafından ofisinize gelmek isteyen misafirler karşılanır ve sizinle iletişime geçilir.

Hazır ofise duyulan yoğun talep neticesinde bu alanda kiralama hizmeti veren firma sayısında büyük artış olmuştur. Artık sadece büyük şehirlerde değil, hemen hemen birçok şehirde hazır ofis kiralama hizmeti veren şirketler mevcut.

Sevindirici olan ise hazır ofis firmalarının kendilerini oldukça geliştirmiş olmasıdır. Yüksek hızda internet, modern mobilya ile döşenmiş ofisler, ulaşım kolaylığı olan alanlarda kurulmuş olmaları, temizlik ve güvenlik bakımından üst seviyede hizmet vermeleri oldukça memnun edicidir.

HAZIR OFİS HANGİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜR

Klasik ofis yerine hazır ofis kullanırsak hangi maliyetlerimiz düşer. Neden hazır ofis tercih edelim? Hazır ofis araştıranların ilk sordukları sorulardan birisi de budur. Hemen açıklamaya çalışalım.

Klasik ofiste ulaşım kolaylığı olan, prestijli bir konumda örneğin yaşadığınız şehrin en gözde alışveriş merkezide bir ofis kiralamak isteseniz en az 20-30 bin civarında para ödemeniz gerekir. Ancak hazır ofis kiralarsanız kira maliyetiniz çok daha düşük olacaktır.

Fatura maliyetlerine de klasik ofiste hatırı sayılır bir bütçe ayırmanız gerekir. Oysaki hazır ofiste faturaları takip etmek ve ödemek kiralama hizmeti veren şirketin görevidir.

Klasik ofis tuttunuz diyelim. Tabi ofiste çalışabilmek için mobilya, çalışma masası, yazıcı, fotokopi makinası gibi araç gereçlere ihtiyacınız var. Bunlar için oldukça büyük bir bütçe ayırmak yerine hazır ofis tercihinde bulunarak bunlardan sözleşme süreniz boyunca yararlanabilirsiniz.

Siz sahada çalışırken klasik ofiste bir personelin sizin adınıza gelen çağrılara, postalara, kargolara bakması gerekebilir. Bu da şirketinize ekstra personel maliyeti olarak yansır. Ancak hazır ofis konseptinde bu personel gideri kiralama hizmeti veren firmaya ait olacaktır.

Hazır ofis kiralayan firmalar için güvenlik ve temizlik en önemli konulardandır. Müşterilerine bu konuda güven vermeye çalışırlar. Bu hizmetleri bireysel olarak almaya çalışsanız önemli bir harcama kalemi de bunun için ayırmanız gerekir.

Sonuç olarak saydığımız bu maliyetler nedeniyle özellikle yeni iş kurmak isteyen veya kısıtlı sermayesi bulunan girişimciler için hazır ofis tercihi gittikçe artış gösteriyor.

HAZIR OFİS FİYATLARI NE KADAR

Birçok firma hem sanal ofis kiralama hizmeti hem hazır ofis kiralama hizmeti vermektedir. Sürekli olarak bir ofise ihtiyaç duymayan kişiler genelde sanal ofis tercih ediyor. Her zaman çalışmak için bir ofise ihtiyacı olanlar ise hazır ofis tercih etmektedir.

Hazır ofis fiyatları ortalama aylık olarak 500 TL den başlayıp aylık 5.000 TL ye kadar çıkabilmektedir.

Peki fiyat değişkenliği neden kaynaklanıyor;

Hazır ofis kiralama hizmeti veren firmanın kurumsal yapısı, hizmet kalitesi, hazır ofis olarak sunduğu alanların konumu, diğer şehirlerdeki şube sayısının çokluğu, ofiste kullanılan araçların donanımı, müşterilere sunulan ikramlar, toplantı odalarının kullanımı gibi birçok etken fiyatları belirlemektedir.

Hazır ofis firmaları hakkında detaylı bilgilendirme almak için sanalofisrehberi.net sitesini inceleyebilirsiniz. Hem sanal ofisler hem de hazır ofisler hakkında ciddi bir kaynak bulacaksınız.

HAZIR OFİS KİRALARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM

Hazır ofis kiralamak isteyenlere büyük faydası olacağını düşündüğümüz bazı konuları açıklayalım. Ne iş yapacağınıza karar verdiniz veya mevcut işinizde artan maliyetler yüzünden klasik ofis yerine hazır ofis tercih edeceksiniz.

O zaman hangi hazır ofisi kiralamalıyım? Nasıl karar vermeliyim?

  • Öncelikle size teklif edilen aylık hazır ofis kira ücreti yaptığınız işle orantılı mı, karşılayabilir misiniz? Bunun değerlendirmesini yapın. Çünkü kira sözleşmesi imzalayarak anlaşma yapacaksınız.
  • Ofisi kaç kişi kullanacak, sizin için yeterli alana sahip mi?
  • Eğer birden fazla şehirde çalışmalarınız oluyorsa, hizmet alacağınız firmanın o şehirlerde şubesi var mı buna dikkat edilmeli. Çünkü o şehirlerde de iş görüşmesi yapmanız, toplantı odası kullanmanız veya ofis ihtiyacınız olabilir.
  • Hazır ofis firmasının geçmişi nasıl, hizmet alanların memnuniyet derecesi veya şikayetçi olduğu konular neler?
  • Size tahsis edilecek hazır ofisin ulaşım kolaylığı nasıl? Sonuçta işimize giderken yolda geçirdiğimiz zaman hem maliyet hem trafik stresi olarak bizi olumsuz etkilemekte.
  • Prestijli bir adreste sunulacak hazır ofis seçeneği sizi müşterilerinizin gözünde daha güvenilir kılacaktır. Hazır ofis firmaları bunun farkında olduğu için bu alanlarda hizmet vermeye genelde özen gösterirler.
  • Hazır ofiste tahsis edilen mobilya, internet hizmetleri, tarayıcı, faks gibi cihazlar yeterli düzeyde mi?
  • Temizlik, güvenlik, ikramlar gibi hizmetleri mevcut mu? Bu konudaki yorumlar nasıl?

Saydığımız bu konular üzerinden değerlendirme yaparak hazır ofisinizi kiralayabilirsiniz. Umarım açıkladığımız bilgiler sizin için çok faydalı olmuştur.