İzmir implant tedavisi, günlük hayatta diş problemleri yaşayan hastalar tarafından sıkça tercih edilen ve genellikle hekimler tarafından sıkça önerilen yöntemlerden birisi olmaktadır. İmplant tedavisi çoğunlukla ağızda bulunan eksik dişlerin tamamlanması amacıyla yapılan bir yöntem olarak günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Genellikle uzman diş hekimleri tarafından yapılan implant tedavisi, hastanın çene kemiğinin içerisine titanyumdan üretilen vidaların yerleştirmesi ve bu vidaların üzerlerine diş protezlerinin monte edilmesi şeklinde yapılan bir işlem olmaktadır. Bu işlem sırasında doktorlar tarafından hastaların diş etlerini uyuşturulmakta ve herhangi bir ağrı hissiyatı yaşanmaması için önlem alınmaktadır.

Ancak implant tedavisinin bitmesinin ardından ağızda oluşan uyuşukluk hissiyatı yavaş yavaş etkisini yitirmekte ve ağızda çeşitli ağrılara sebep olmaktadır. İzmir implant tedavisi sonrasında, tedavi yerlerinin iyileşmesi için ve ağrı meydana gelmemesi için hastalar oldukça dikkat etmelidir. Genellikle implant tedavisi olan hastalarda oluşan ağrılar yaklaşık olarak 2 ila 4 gün arasında hastadan hastaya göre değişiklik göstermektedir. Bazı hastaların bünyesi güçlü olurken veya diş etleri sağlam olurken bazı hastaların vücutları acıya karşı direnç gösterememektedir. İmplant tedavisinde meydana gelen ağrılar bazı hastalarda şiddetli seyir ederken, bazı hastalarda ise az oranda ağrı olmakta ve günlük hayatı olumsuz yönde etkilememektedir.

İmplant Tedavisi Sonrası Ağrı Kesici Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

İmplant tedavisi zor ve uzun süren bir işlem olduğu için ve tedavinin ardından hastalarda ağrı meydana geldiği için genellikle diş hekimleri tarafından ağrı kesici kullanımına onay verilmiştir. Fakat bu ağrı kesicileri mutlaka doktor gözetiminde ve doktorun yazmış olduğu ilaçlar olarak kullanılması gerekmektedir. Uzman diş hekimleri hastalarına uygun olan ideal dozda ağrı kesicileri tavsiye etmekte ve kullanım süresini ağrının şiddetine göre ayarlamaktadır. Ayrıca İzmir implant tedavisinde yaranın enfeksiyon kapmaması ve enfeksiyona bağlı ağrı oluşmaması için doktorlar antibiyotik içeren ilaçlar tavsiye etmekte ve düzenli olarak kullanımı önerilmektedir.

Böylelikle implant tedavisinde ağrı yaşayan hastaların ağrılarında azalma meydana gelmektedir. Ağrı kesicilerin vücuda etki etmesi genellikle ilacın dozuna ve hastanın bünyesine göre farklılık göstermektedir. Kuvvetli olan ve dozu yüksek ağrı kesiciler vücuda kısa süre içerisindeki etki etmekte ve hastanın ağrısını azaltmaktadır. Bazı ağrı kesicileri 10 ila 15 dakika içerisinde etki gösterirken, bazı ağrı kesiciler ise 1 saat içerisinde etki göstermektedir. Hastaların ağrı kesicileri mutlaka doktor gözetiminde ve hekimin tavsiye ettiği saat aralıklarında kullanmaları gerekmektedir.

İmplant Tedavisi Sonrasında Ağrı Azaltmak İçin Neler yapılmalıdır?

İmplant tedavisinde oluşan ağrıları azaltmak ve ağrıya yol açan faktörlerden uzak durmak birazda hastanın kontrolünde olmaktadır. Hasta, implant tedavisinden sonra ne kadar dikkatli olursa o kadar iyileşme sürecinde kısalma ve ağrı da azalma meydana gelecektir. İzmir implant tedavisi sonrasında hastaların ağrıyı azaltmak için yapmaları gereken faktörler şunlardır;

  • Doktorun vermiş olduğu ağrı kesicileri mutlaka saati saatine ve uygun dozda almak gerekmektedir.
  • Doktorun yarayı tedavi etmek ve ağrıyı azaltmak adına vermiş olduğu sprey ve gargara gibi ilaçları düzenli bir şekilde kullanmak gerekmektedir.
  • Henüz iyileşme sürecinde olunduğu için ağızda aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyeceklerin teması ağrılara sebep olmaktadır. Bundan dolayı sıcak ve soğuk yiyecek-içecek tüketiminde dikkatli olunması gerekmektedir.
  • Ağızda ağrıya sebep olacak çok sert yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
  • Ağızdaki implant yarasını zorlayacak şekilde çok fazla ağız hareket ettirmemeye özen gösterilmelidir.
  • Doktorların implant yarasının intihap kapmaması adıma vermiş oldukları antibiyotik giderici ilaçların ağrı olmaması için düzenli kullanımı gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için DentAgora ile iletişime geçebilir veya dentagora.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.