Influencer başvuru işlemleri son zamanlarda en sık başvurulan ve her kesimden kişiye iş imkanı sağlayan bir işlem olmaktadır.

Özellikle pandemi sürecinden sonra dijital dünyaya hızla geçilmiş, artık hemen her ihtiyacı internet üzerinden karşılamış duruma gelinmiştir.

Influencer Kimdir?

İngilizce influence etmek kelimesinden yola çıkılarak Türkçesi etkilemek anlamına gelmektedir.

İyi bir influencer takipçilerini etkileyecek paylaşımlar yaparak onları etkisi altına alır ve hem takipçi sayısını arttırır hem de yaptığı paylaşımların daha hızlı yayılmasını sağlar.

Burada önemli olan bir diğer konu ise takipçilerinin ilgi alanlarını iyi belirlemeli ve özellikle bu anlamda sürekli olarak paylaşımlarını devam ettirilmelidir.

Influencer Başvuru Nasıl Yapılır?

Influencer Başvuru Nasıl Yapılır?

İnfluencer başvuru formunu doldurmadan önce dikkat etmeniz birkaç nokta vardır. Bunlardan biri ve en önemlisi takipçi sayınızın fazla olmasıdır. Çünkü takipçi sayınız ne kadar fazla ise o kadar geri dönüş alırsınız.

Bir diğeri ise sosyal medyanızda oldukça net, anlaşılır ve genel ahlak kurallarına uygun fotoğraflar bulunmalıdır. Sosyal medya hesaplarınız ne kadar göze çarpan olursa o kadar fazla takipçiniz olur.

Influencer olmak için başvurma kararı aldığınız noktada yapmanız gereken bir diğer önemli konu ise influencer eğitimi almak olacaktır.

Bu eğitimi aldığınızda hem vakit kaybetmeden profesyonelce nasıl bir yol çizeceğinizi öğrenmiş olacaksınız, hem de kendinizi tekrar edip sıkıcı bir sayfa haline gelmemiş olacaksınız.

Aynı zamanda MyFenomen 5 kişilik yazılım ekibi özellikle Instagram hashtag ve keşfet algoritması ile ilgili testler yaparak günceli takip etmenizi sağlar.

Influencer Başvuru Nasıl Yapılır?

1- Influencer Ajansı Ne Yapar?

Influencer başvuru yaparken deneyimli bir influencer ajansı üzerinden başvurmanın da çok büyük etkisi vardır.

Bu noktada ajanslar markaların sosyal medyada doğru etkileyiciyi bulmasını sağlarken; yüksek etkileşimi olan profilleri, blog yazarlarını ve ünlüleri bulmasını da sağlamaktadır.

Aynı zamanda marka ile işbirliği yapılmasını da sağlayan sosyal medya pazarlama ajansı olarak adlandırılabilir.

2- Influencer Başvuru Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Influencer başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri hedef kitlenizi iyi anlamalı ve ne istediğini iyi analiz etmelisiniz.

Tanıtımını yapacağınız bir ürünü reklam şeklinde göze sokmak yerine hayatınızın bir parçasıymış gibi doğal bir şekilde tanıtmanızda fayda vardır.

Unutulmamalıdır ki etkin olarak ortaya koymuş olduğunuz bir strateji ancak doğru kurgulandığında etkili olur.